Κακοκαιρία Διομήδης: Εκκενώνονται χωριά στη Λάρισα – Τεράστια προβλήματα

6
Κακοκαιρία Διομήδης: Εκκενώνονται χωριά στη Λάρισα - Τεράστια προβλήματα

Πολλά είναι τα πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία «Διομήδης» στη Λάρισα, με τις αρχές να είναι σε συναγερμό. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια μετά την υπερχείλιση χειμάρρων, ενώ δόθηκε και προληπτική εντολή εκκένωσης.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, η υπερχείλιση χειμάρρων – αποστραγγιστικών τάφρων και η μεγάλη συγκέντρωση νερών οδήγησε νωρίτερα στην απόφαση για προληπτική εκκένωση της Υπέρειας του Δήμου Φαρσάλων.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται υπό εξέταση η λήψη αντίστοιχης απόφασης για τις κοινότητες: Κατωχώρι, Ανωχώρι και Μεγάλο Ευύδριο.

Επίσης, το thessaliatv.gr αναφέρει πως ζούν ώρες αγωνίες οι κάτοικοι στο Ανωχώρι Φαρσάλων, καθώς τα νερά των χειμάρρων, του Ταμπάκου και του Ενιπέα έχουν πατήσει τα πρώτα σπίτια του χωριού, ενώ απομακρύνονται εσπευσμένα οι κάτοικοι.

Η πεδιάδα των Φαρσάλων μοιάζει με μία τεράστια λίμνη και οι κάτοικοι δηλώνουν στη Θεσσαλία τηλεόραση με απόγνωση πως ζούμε ένα νέο Ιανό. Αγρότες που έφτιαξαν με κόπο από την αρχή τα σπίτια τους τα βλέπουν και πάλι να πλημμυρίζουν μας ανέφερε με αγανάχτηση ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΟΑΣΝΛ και αγρότης των Φαρσάλων Σωκράτης Αλειφτήρας, ο οποίος αναρωτήθηκε τι έγιναν τα περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ που στην επίσκεψή του στα Φλάρσαλα το Σεπτέμβρη ο πρωθυπουργός είπε ότι δόθηκαν για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε Φάρσαλα και καρδίτσα που είχαν πληγεί από τον Ιανό.

Οι ζημιές σε καλλιέργειες είναι μεγάλες, ενώ παρόμοια προβλήματα με τα Φάρσαλα αντιμετωπίζει και η Καρδίτσα, όπου τα νερά του Καλέτζη και του Καράμπαλη απειλούν και πάλι την πόλη, ενώ πλημμύρισαν σπίτια στον Άγιο Θεόδωρο και στην πλημμυρική βιοτεχνική ζώνη στις παρυφές της Καρδίτσας.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία στη Λάρισα:

2 Larisa Diomhdhs kakokairia problhmata

3 Larisa Diomhdhs kakokairia problhmata

4 Larisa Diomhdhs kakokairia problhmata

5 Larisa Diomhdhs kakokairia problhmata