Και μετά φταίνε οι δανειστές που ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει ότι δεν θα γίνουν από αυτόν ιδιωτικοποιήσεις που συμφώνησε!
«Χωρίο που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Αυτή τη λαϊκή σοφία θυμίζει η επισήμανση, μεταξύ πολλών άλλων, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος σε συνέντευξή του Associated Press, αναφερόμενος στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ότι υπάρχουν κάποιοι υπουργοί που δεν είναι και τόσο… δραστήριοι. Συγκεκριμένα, επεσήμανε τα εξής:
«Θα ήθελα να δω ορισμένους υπουργούς να είναι περισσότεροι πιστοί στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, στην ανάπτυξη της γης, της γης η οποία ανήκει στο κράτος και μάλιστα μέσω ενός κατάλληλου, νέου νομοθετικού πλαισίου. Αυτό θα αποτελούσε έναν καταλύτη που θα οδηγούσε υψηλότερα τον ρυθμό ανάπτυξης».
Ο κ. Στουρνάρας, φυσικά, δεν ανέφερε ξεκάθαρα ποιον ή ποιους υπουργούς εννοεί, αλλά, όπως είπαμε, δεν χρειαζόμαστε «κολαούζο», αφού είναι γνωστοί, τουλάχιστον από τις δηλώσεις, διότι όταν έρχεται η σκληρή στιγμή όλοι την «νήσσαν ποιούσιν», εκτός από μερικούς που κάποτε ήταν στο ΠΑΣΟΚ ή τη Νέα Δημοκρατία και είχαν «επαναστατήσει», αλλά τώρα… ασμένως ψηφίζουν τα ίδια και χειρότερα νομοσχέδια «χωρίς να το θέλουν», όπως λένε και είναι η νέα… μόδα!
Αναφέρω τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών (δεν υπάρχει πιο αρμόδιος για το θέμα αυτό!) κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος πριν από λίγες ημέρες παραδέχθηκε ευθέως στη Βουλή ότι η ένταξη δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών (ΔΕΚΟ ) στο νέο Υπερταμείο μπορεί να σημαίνει και ιδιωτικοποίησή τους, αλλά, όπως έσπευσε να διευκρινίσει πως «όσο εκείνος είναι υπουργός, δεν πρόκειται να συνυπογράψει μια τέτοια εξέλιξη». Και μετά από αυτό ο κ. Παπαδημούλης, όπως ήδη γράψαμε, «ζητάει τα ρέστα από τους δανειστές»!
Υπάρχει χρεία άλλων μαρτύρων ή μαρτυριών; Ιδού:
-Ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέττης «διευκρίνισε», όπως ό ίδιος τόνισε, στη Βουλή «Μην θεωρείτε δεδομένο αυτό που προπαγανδιστικά ακούγεται από την αντιπολίτευση ότι η μεταφορά στο υπερταμείο σημαίνει ιδιωτικοποίηση. Η αντιπολίτευση δεν έχει επιλέξει τη συνεννόηση, αλλά την υπονόμευση. Δεν γίνεται η συζήτηση όταν ταυτίζεται η μεταφορά. Για τις ιδιωτικοποιήσεις υπάρχει το ΤΑΙΠΕΔ που στη σύστασή του έχει ιδιωτικοποιήσεις».
-Στη συνέχεια, κατά τη συζήτηση του σχετικού πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, τη σκυτάλη πήραν εκπρόσωποι των αρμόδιων κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων, οι οποίοι εξαπέλυσαν σφοδρό σφυροκόπημα για όλα αυτά και, κυρίως, για τις διατάξεις με τις οποίες εντάσσονται άλλες έξι ΔΕΚΟ (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Κτιριακές Υποδομές, ΔΕΗ,ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό) στο Υπερταμείο.
Τώρα, μεταξύ μας: Μας χρειάζεται ένα άλλο τέταρτο Μνημόνιο από κάποια άλλη τάχα… αντιμνημονιακή κίνηση που έχει απομείνει πια για αντιπολίτευση και «αμύνεσθαι περί πάρτης»! Απλώς ρωτάω…
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης