Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Τι είπαν Φίλης, Τσακαλώτος, Τασία

3
Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Τι είπαν Φίλης, Τσακαλώτος, Τασία

Σε κλίμα προβληματισμού διεξήχθη η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις ενέσεις αισιοδοξίας που επιχείρησε ο πρωθυπουργός που μίλησε για μια ‘ισορροπημένη συμφωνία’.

Το λόγο πήραν αρκετοί βουλευτές και όπως ήταν αναμενόμενο, ξεχώρισε η τοποθέτηση του πρώην υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη. 

Ο κ. Φίλης κατά πληροφορίες επανέλαβε εκτενώς τα όσα ο ίδιος τόνισε σε πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα των Συντακτών.

Κατά πληροφορίες, ανέφερε πως η συμφωνία κρατάει τη χώρα στο πλαίσιο του μνημονίου και πως πρόκειται για μία παράταση, καθώς και ότι τα αντίμετρα είναι μεν θετικά, αλλά πρέπει να διευκρινιστει τι θα γινει με την εφαρμιογη τους. Μάλιστα, ο ίδιος απήθυνε διευκρινιστική ερώτηση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για το τι ακριβώς ισχύει για την εφαρμογή τους, με τον τελευταίο να αναφέρεται στο στόχο για 3,5% πλεόνασμα το 2018.

 Ενώ οι ίδιες πηγές, σχολιάζουν πως άφησε αιχμές  λέγοντας ότι υπάρχουν σκιές στη διαχείριση που έγινε για τις υποθέσεις Καλογρίτσα και Σαββίδη.

Χριστοδουλοπούλου: Να υπερασπιστούμε την κοινωνία

Το λόγο έλαβε μεταξύ άλλων και η αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, που πρόσκειται στους “53”. Με αυτήκοες πηγές να μεταφέρουν πως αναφέρθηκε στην ανάγκη όλοι να υπερασπιστούν την κοινωνία, μετά την επίτευξη της συμφωνίας.

Το αστείο του Τσακαλώτου

 Στο μεταξύ, η όλη διαδικασία είχε και μια ευχάριστη νότα. Όταν πήρε το λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως : “αν το πλεόνασμα το 2019 είναι 4% το επιπλέον 0,5%, επειδή θα είμαστε εκτός μνημονίου, το κάνουμε ό,τι θέλουμε. Θα δώσουμε 1000 ευρώ σε κάθε ΠΑΟΚτζή”. Με τους συναδέλφους του να ξεσπούν σε γέλια.