Ιταλία: Νοσηλεύτρια έκανε ψεύτικες δόσεις του εμβολίου σε αντιεμβολιαστές – Το βίντεο που την «κάρφωσε»

6
Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με μια νεκρή και τέσσερις τραυματίες στην Εγνατία

Η νοσηλεύτρια προσποιούνταν ότι εμβολίαζε πολίτες – αρνητές του κορωνοϊού, προκειμένου εκείνοι να μπορέσουν να εκδώσουν τα υγειονομικά διαβατήρια που θα τους επέτρεπαν να ταξιδέψουν, αλλά και να εισέλθουν σε μπαρ, εστιατόρια και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε όλη τη χώρα.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν κρυφή κάμερα για να βιντεοσκοπήσουν την 58χρονη νοσηλεύτρια.

Το βίντεο, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο Twitter, απεικονίζει την εργαζόμενη να γεμίζει μια σύριγγα με μια δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού και στη συνέχεια να την αδειάζει σε ένα χαρτομάντιλο, πριν προσποιηθεί ότι εμβολιάζει τα μπράτσα αντιεμβολιαστών.

 

Η εργαζόμενη υγείας είναι η δεύτερη του συγκεκριμένου νοσοκομείου που καταλήγει στη φυλακή. Στις 21 Δεκεμβρίου, οι σικελικές αρχές ξεσκέπασαν και άλλη μια φερόμενη απάτη με την εμπλοκή δεκάδων αντιεμβολιαστών – ανάμεσα στους οποίους και ένας αστυνομικός – που κατέβαλλαν στη νοσηλεύτρια ακόμη και €400 για τις ψεύτικες δόσεις.

Η γυναίκα που αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά και απάτη, προσφάτως ομολόγησε την ενοχή της και άρχισε να συνεργάζεται με τις αρχές, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες της απάτης καθώς επίσης και ονόματα συνεργών της.

Η γυναίκα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι πραγματοποιούσε ψεύτικους εμβολιασμούς επειδή είχε ανάγκη τα χρήματα για να υποστηρίξει τον γιο της που σπουδάζει στο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, παραδέχτηκε ότι προμήθευε τους αντιεμβολιαστές με ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού και αρνητικά αποτελέσματα τεστ κορωνοϊού.