Ιταλία: H κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι το τέλος του έτους

Η ιταλική κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ετοιμάζεται να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω κορονοϊού ( η οποία θα έπρεπε να λήξει την 31η Ιουλίου) μέχρι το τέλος του έτους.
Το έκανε γνωστό ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός από την Βενετία, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί η σχετική, επίσημη απόφαση, αλλά η κυβέρνηση οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση.
Διαβάστε επίσης: Σουηδία: Καρδιές στον ουρανό της Στοκχόλμης!
Όπως αναφέρει ο Τύπος, με αυτό τον τρόπο η Ιταλική Πολιτική Προστασία θα διατηρήσει τον κεντρικό της ρόλο (ιδίως ενόψει και της επαναλειτουργίας των σχολείων τον Σεπτέμβριο) ενώ η κυβέρνηση της Ρώμης θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις που αφορούν την διαχείριση της κρίσης, χωρίς την άμεση έγκριση του κοινοβουλίου.
Σχετικά Άρθρα
27/03/2024 - 08:15
22/03/2024 - 08:15
06/03/2024 - 10:55
01/03/2024 - 08:15
Δείτε επίσης