Ιταλία: Επεκτείνεται η χρήση του σούπερ πράσινου πάσου σε όλα τα ΜΜΜ, ξενοδοχεία και εστιατόρια

6
Ιταλία: Επεκτείνεται η χρήση του σούπερ πράσινου πάσου σε όλα τα ΜΜΜ, ξενοδοχεία και εστιατόρια

Με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης την ουσιαστική επέκταση της χρήσης του σούπερ πράσινου πάσου εμβολιασμένου (εκδίδεται μετά από την χορήγηση δυο δόσεων).

Πιο αναλυτικά, το υπουργικό συμβούλιο της ιταλικής κυβέρνησης, αποφάσισε ότι το σούπερ πράσινο πάσο θα είναι απαραίτητο, από τις 10 Ιανουαρίου του 2022, για την πρόσβαση σε ξενοδοχεία, εκθέσεις, ορεινές εγκαταστάσεις και πίστες σκι, πισίνες, δεξιώσεις μετά από βαπτίσεις ή γάμους. Η επέκταση του «πάσου» αφορά και τη χρήση όλων των αστικών συγκοινωνιών, αλλά και τη δυνατότητα κατανάλωσης φαγητού στα εστιατόρια, σε κλειστούς, όπως και σε ανοικτούς χώρους. Κάτι που σημαίνει ότι σε όλες τις περιπτώσεις αυτές, θα πάψει να ισχύει η δυνατότητα πρόσβασης με αρνητικό τεστ, για τους ανεμβολίαστους.

Επιβεβαιώνεται, επίσης, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η κατάργηση της προληπτικής καραντίνας για όσους πολίτες έρχονται σε επαφή με άτομο θετικό στον κορωνοϊό, είναι ασυμπτωματικοί και έχουν κάνει τουλάχιστο δυο εμβόλια, εντός των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Για δέκα ημέρες μετά την «ύποπτη επαφή» θα πρέπει να φορούν μάσκα αυξημένης προστασίας. Σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα, πέντε μέρες μετά την επαφή θα πρέπει να υποβάλλονται σε γρήγορο ή μοριακό τεστ.

Σε ό,τι αφορά τις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις της Ιταλίας, τέλος, η πληρότητα ορίζεται στο 50% , ενώ για τις κλειστές, μειώνεται στο 35%. Τις πρώτες ημέρες του νέου έτους είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί νέα ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και προστασίας, συμπεριλαμβανομένης και περαιτέρω επέκτασης της υποχρεωτικής χρήσης του σούπερ πράσινου πάσου.