Ιταλία: Ανησυχητικές προβλέψεις για την πανδημία και φόβοι για 2 εκατ. κρούσματα

9
Ιταλία: Ανησυχητικές προβλέψεις για την πανδημία και φόβοι για 2 εκατ. κρούσματα

Ανησυχία προκαλούν οι προβλέπεις του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe στην Ιταλία για την εξάπλωση της πανδημίας του κορvνοϊού, καθώς κάνει λόγο για 2 εκατ. θετικούς πολίτες και προειδοποιεί ότι  Μπορεί να αγγίξουμε τους δυο εκατ. θετικούς πολίτες και να γεμίσουν τα νοσοκομεία, προβλέπει το επιστημονικό ίδρυμα

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά o πρόεδρος του ιδρύματος Gimbe, Νίνο Καρταμπελότα, «η αύξηση των κρουσμάτων δεν επιφέρει και ανάλογη αύξηση των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία, αλλά με τον ανοδικό αυτό ρυθμό των νέων μολύνσεων, υπάρχει κίνδυνος να γεμίσουν τα νοσοκομεία. Μπορεί να αγγίξουμε τα δυο εκατομμύρια θετικούς πολίτες. Η κυβέρνηση, με τα μέτρα μερικής ισχύος που υιοθέτησε, δεν κατάφερε να περιορίσει την κυκλοφορία του ιού», πρόσθεσε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ρώμης.

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της άμεσης επιστροφής μεγάλου ποσοστού των πολιτών σε εξ αποστάσεως εργασία, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο επικεφαλής του ιδρύματος Gimbe τόνισε ότι στην Ιταλία, κατά μέσο όρο, καταγράφονται 100.000 νέα περιστατικά την ημέρα, ενώ 1.200 ασθενείς κάθε εικοσιτετράωρο εισάγονται στα νοσοκομεία και 120 στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με την ανάλυσή του, «ακόμη και αν -με δυο εκατομμύρια κρούσματα- μπει στο νοσοκομείο μόνον το 1% των ασθενών, σημαίνει ότι θα γεμίσουν 20.000 κλίνες».

Το επιστημονικό ίδρυμα Gimbe, το οποίο κάθε εβδομάδα καταγράφει την πορεία της πανδημίας στην χώρα, αναγνωρίζει ότι τα εμβόλια μείωσαν τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά ζητά να περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι διαπροσωπικές επαφές.

«Αν αποφασίσουμε να κρατήσουμε ανοικτά τα σχολεία, θα πρέπει σίγουρα να κλείσουμε κάτι άλλο, διότι τα σχολεία αποτελούν αναμφισβήτητα χώρο με σημαντικό ποσοστό μολύνσεων», ολοκλήρωσε ο Νίνο Καρταμπελότα.