Η παρουσία του Κριστιάν Λεντέσμα στο τρίτο και τελευταίο φιλικό του Παναθηναϊκού επί ολλανδικού εδάφους με αντίπαλο την τουρκική Οσμανλίσπορ (1-1) έκλεψε τις εντυπώσεις.
Ο Αργεντινός έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα (όπως και όλη η ομάδα), ενώ το «πάλεψε» επιθετικά με κάποιες μακρινές μπαλιές (άλλες του βγήκαν και άλλες όχι…) αλλά και εκτελέσεις κόρνερ.
Ο 34χρονος μέσος αγωνίστηκε για 50 λεπτά, αφού έχει χάσεις προπονήσεις. Πάντως απ’ ότι φαίνεται η μεταγραφή του θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα, αφού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό.
Σε ότι αφορά το φιλικό με την τουρκική ομάδα που σε λίγες ημέρες ρίχνεται στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League (με αντίπαλο την Ζίμπρου Τσιτσινάου), ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός ανασταλτικά, έστω και εάν «πληγώθηκε» από ένα φάουλ.
Η τετράδα των Μέστο, Χουλτ, Κουτρουμπή και Ιβανόφ ήταν σταθερότατη, ενώ είχαν πολλές βοήθειες από Λεντέσμα και Ζέκα. Μοναδική ανορθογραφία της άμυνας το γκολ φάουλ που δέχτηκε ο Στιλ στο 88ο λεπτό!
Δημιουργικά οι «πράσινοι» είχαν θέμα, αφού ο Βιγιαφάνιες δεν ήταν σε καλό απόγευμα, ενώ ο Ιμπάρμπο ήταν εκτός ρυθμού και αγώνα. Η δοκιμή Στραματσόνι με τον Κλωναρίδη στην κορυφή δεν του βγήκε, παρ’ ότι ο ομογενής επιθετικός το πάλεψε.
Από το βασικό σχήμα ορεξάτος ήταν ο Μπουμάλ και φυσικά ο πανταχού παρών Ζέκα.
Στην επανάληψη οι πολλές αλλαγές «έσπασαν» τον ρυθμό και ένα καλό σερί που είχαν οι «πράσινοι» από το 25 ως το 40′.
Ωστόσο κατάφεραν και έφτασαν στο γκολ με δράστη τον Λουντ και πασέρ τον Μέστο που βγαίνει πάντα έξυπνα από τα δεξιά.
Ωστόσο εκεί που φαινόταν ότι ο Παναθηναϊκός θα έκλεινε τα φιλικά με νίκη, ο Ρουσέσκου με φάουλ έφερε το ματς στα ίσα!
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Στιλ, Κουτρουμπής (85′ Μαρινάκης), Κλωναρίδης (46’ Aμπέντ), Ζέκα, Βιγιαφάνιες (61’ Βλαχοδήμος), Ιμπάρμπο (65’ Μπεργκ), Μέστο (85′ Ρέις), Μπουμάλ (65’ Λέτο), Χουλτ (56’ Χουχούμης), Ιβανόφ, Λεντέσμα (51’ Λουντ).
Πηγή: Filathlos.gr