Και ο Αβραμόπουλος προσθέτει την άποψή του σε αυτούς που θέλουν το ΚΙΝΑΛ να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο από ‘δώ και μπρος στις πολιτικές εξελίξεις ώστε η χώρα να έχει μία σοβαρή αντιπολίτευση.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε όλα αυτά που ακούμε και από τον πρωθυπουργό για τον… ΣΥΡΙΖΑ. «Η χώρα χρειάζεται ένα ισχυρό κομματικό σύστημα και μία σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση» είπε ο πρώην υπουργός της ΝΔ. Υπογραμμίζοντας ότι «αυτές οι δομικές αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική, το «ΟΧΙ σε όλα», μας παραπέμπουν σε εποχές ποδοσφαιρικής αντίληψης της πολιτικής».
Μετά από αυτή την… ανάλυση, ήρθε και το δια ταύτα.
Ερωτώμενος αν αλλάζει το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, με την εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη, ο πρώην Υπουργός απάντησε ότι «αλλάζει σημαντικά, γιατί επανέρχεται το ΠΑΣΟΚ στην κεντρική σκηνή». Όπως εξήγησε, «το ΠΑΣΟΚ δεν παύει να είναι πολιτικός μας αντίπαλος. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου έχει ωριμάσει. Εύχομαι η εκλογή του κυρίου Ανδρουλάκη να συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας της πολιτικής και στην εμπέδωση της αξίας της εθνικής συνεννόησης».
Συμπληρώνεται λοιπόν η χαρά του κυβερνητικού μπλοκ για την νίκη Ανδρουλάκη. Με την ελπίδα ότι το ΚΙΝΑΛ θα αφαιρέσει δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γενικώς η νίκη Ανδρουλάκη έχει προκαλέσει περισσότερες αναλύσεις για τον… ΣΥΡΙΖΑ παρά για το ΚΙΝΑΛ.