ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει την Τετάρτη για την παραπομπή Τραμπ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει αύριο Τετάρτη επί των δύο άρθρων παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη, ανακοίνωσε σήμερα ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή, Στένι Χόγιερ.

Ο Χόγιερ ανέφερε σε δημοσιογράφους πως ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών στη Βουλή δεν έχουν ασκήσει πιέσεις στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για τον τρόπο που θα ψηφίσουν.

Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής, ενέκρινε την ενεργοποίηση δύο άρθρων παραπομπής.

Οι κατηγορίες που αποδίδουν οι Δημοκρατικοί σε βάρος του Ρεπουμπλικάνου προέδρου είναι: «κατάχρηση εξουσίας» και «παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου».

Οργισμένη επιστολή Τραμπ στην Πελόζι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδειξε την… οργή του για το γεγονός αυτό, στέλνοντας επιστολή γεμάτη οργή στην πρόεδρο του σώματος, Νάνσι Πελόζι.

«Παράνομη απόπειρα πραξικοπήματος», χαρακτηρίζει -μέσω της εξασέλιδης επιστολής του προς την Πελόζι – τη διαδικασία για την παραπομπή του σε δίκη ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μάλιστα απειλεί τους βουλευτές των Δημοκρατικών, που εάν την Τετάρτη ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής του σε δίκη, τότε θα έχουν κηρύξει πόλεμο κατά της αμερικανικής δημοκρατίας!

«Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια παράνομη, κομματική απόπειρα πραξικοπήματος που με βάση τις τελευταίες εντυπώσεις, θα αποτύχει άσχημα στην κάλπη», ανέφερε ο Τραμπ κάνοντας επίσης μία νύξη προς τις εκλογές του 2020.

«Προχωρώντας με τη διαδικασία σας για άκυρη παραπομπή, παραβιάζετε τον όρκο σας στο αξίωμά σας, παραβιάζετε την υπακοή σας στο Σύνταγμα και κηρύσσετε ανοιχτό πόλεμο στην Αμερικανική Δημοκρατία», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή