Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Τετραήμερη εργασία από 1η Ιανουαρίου

8
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Τετραήμερη εργασία από 1η Ιανουαρίου

Δυόμιση ημέρες θα έχουν στη διάθεσή τους για να ξεκουράζονται οι πολίτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από την 1η Ιανουαρίου 2022, καθώς σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, από τις αρχές του νέου έτους οι εταιρείες θα μεταβούν σε καθεστώς τετραήμερης εργάσιμης εβδομάδας και το Σαββατοκύριακό τους θα ξεκινά από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Με τη συγκεκριμένη κίνηση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γίνονται το πρώτο έθνος στον κόσμο που καθιέρωσε μια εθνική εβδομάδα εργασίας μικρότερη από την παγκόσμια πενθήμερη εβδομάδα.

Επιπλέον, την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ευέλικτο ωράριο ή εργασία από το σπίτι. Στόχος της συγκεκριμένης κίνησης είναι να επιτυγχάνεται ενίσχυση της παραγωγικότητας αλλά και βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Η κίνηση αναμένεται να ενισχύσει επίσης όχι μόνο τις εμπορικές ευκαιρίες, αλλά να συμβάλλει και στον ευέλικτο, ασφαλή και ευχάριστο τρόπο ζωής που προσφέρουν στους πολίτες και τους κατοίκους τους τα ΗΑΕ.

Από οικονομικής πλευράς, το νέο μοντέλο εργασίας πρόκειται να ευθυγραμμίσει τη χώρα με τις παγκόσμιες αγορές, αντανακλώντας τη στρατηγική θέση της χώρας στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη. Πρόκειται να εξασφαλίσει ομαλές χρηματοοικονομικές, εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές με χώρες που ακολουθούν το καθιερωμένο εργασιακό μοντέλο πενθήμερης εργασίας και Σαββάτου/Κυριακής, διευκολύνοντας ισχυρότερους διεθνείς επιχειρηματικούς δεσμούς και ευκαιρίες για χιλιάδες εταιρείες με έδρα τα ΗΑΕ και πολυεθνικές.