Μια ανορθόδοξη στρατηγική για να καταπολεμήσει το άγχος των Αυστραλών στρατιωτών βρήκε μια στρατιωτικός της χώρας. Να στέλνουν μαζί με τους στρατιώτες… ιερόδουλες, καθώς ο πληρωτέος έρωτας, σύμφωνα και με έρευνα που έκανε η ίδια η στρατιωτικός, έχει «αγχολυτικές επιδράσεις». Η εν λόγω κυρία, λοχαγός Σάλι Ουίλιαμσον, καλεί μάλιστα την Αυστραλία να υιοθετήσει την πρότασή της για τις ένοπλες δυνάμεις.
Η πρωτότυπη πρόταση της λοχαγού δεν έγινε γνωστή από διαρροή ή από κάποιο προσωπικό ιστολόγιο, αλλά από μια επίσημη ιστοσελίδα του Αυστραλιανού Στρατού, το Land Power Forum, αν και το post κατέβηκε λίαν συντόμως! Στο άρθρο της «Σεξ και Πόλεμος», η Σάλι Ουίλιαμσον έγραφε πως πρέπει να «ξεκινήσει ένας διάλογος» σχετικά με το να δοθεί «στα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο των αρσενικών όσο και των θηλυκών, η ευκαιρία να κάνουν συναινετικό σεξ κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους σε πολεμικές επιχειρήσεις».
Ένα από τα κυριότερα επιχειρήματά της είναι πως «η βελτιωμένη οικειότητα και σεξουαλική επαφή μπορούν να βοηθήσουν τους βετεράνους πολέμου να διαχειριστούν το μετα-τραυματικό στρες».
Η λοχαγός παρατήρησε μάλιστα πως την ώρα που ο στρατός παρέχει λεπτομερείς οδηγίες για τα πάντα, η «σεξουαλική ικανοποίηση» δεν εμπίπτει στη λίστα. Και τι εννοεί με τον όρο «σεξουαλική ικανοποίηση»; «Μέσα, όπως η χρήση σεξουαλικών βοηθημάτων, ο αυνανισμός, αλλά και η χρήση ιερόδουλων κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης».
Τα Μέσα της χώρας έκαναν πάρτι όπως ήταν φυσικό με την πρόταση, αναγκάζοντας τον εκπρόσωπο Τύπου του στρατού να πει στην «Daily Telegraph» πως το άρθρο της λοχαγού Ουίλιαμσον «δεν προοριζόταν για το Land Power Forum και δεν αντικατοπτρίζει την πολιτική του Υπουργείου Αμύνης».