Ιδεοληψίες που σκοτώνουν

Κάθε μέρα που περνά, καθίσταται ολοένα και σαφέστερο ότι η κυβέρνηση άφησε ένα πολύτιμο πεντάμηνο να χαθεί και δεν φρόντισε να οχυρώσει τη χώρα και το Δημόσιο έναντι του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Και εντάξει: μπορεί το αρμόδιο υπουργείο να προαναγγέλλει τώρα προμήθεια μερικών λεωφορείων για να αμβλύνει τις εντυπώσεις από το «κορωνοπάρτι» που γίνεται κάθε πρωί και κάθε μεσημέρι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ωστόσο είναι σαφές ότι γενναία και μόνιμου χαρακτήρα ενίσχυση στις δημόσιες συγκοινωνίες δεν έχουμε. Επίσης, μπορεί η κυβέρνηση να «διαφημίζει» τη δημιουργία μερικών δεκάδων κλινών ΜΕΘ, όμως αυτό πόρρω απέχει από μία ουσιαστική και μόνιμου χαρακτήρα ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας: βλέπετε, για να γίνει αυτό απαιτείται σχεδιασμός μακράς πνοής, αλλά και πολιτική βούληση για μόνιμου χαρακτήρα μέτρα.

Αν ψάχνετε, λοιπόν, τους λόγους για τους οποίους δεν έχουν προσληφθεί περισσότερες -και μόνιμες- καθαρίστριες στα σχολεία, δεν έχουν προσληφθεί μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές-τριες ή γιατί δεν έχει προσληφθεί προσωπικό για να οδηγήσει τα λεωφορεία που… υποτίθεται ότι έρχονται, η απάντηση είναι απλή. Και την έδωσε πριν μερικές ημέρες ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης. «Έχουμε δημοσιονομική ελευθερία, αλλά όχι για μόνιμα μέτρα. Δεν υπάρχει δημοσιονομική ελευθερία για μόνιμα μέτρα στον Προϋπολογισμό και αυτό πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψη μας, ότι ισχύει αυτό και στην φετινή χρονιά και στο 2021», σημείωσε στη Βουλή ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη που, ως γνωστόν, ήταν επικεφαλής της νεοφιλελεύθερης «Δράσης».

Σε απλά ελληνικά, η κυβέρνηση προσπαθεί να τη βγάλει με «μπαλώματα», δέσμια της «αλλεργίας» της για ενίσχυση του Δημοσίου, αλλά και προκειμένου να μην αποστεί των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών της. Βέβαια, αυτές οι ιδεοληψίες μπορεί να κοστίσουν ζωές, αλλά πότε οι νεοφιλελεύθεροι ενδιαφέρονταν για τις ζωές των ανθρώπων;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΓΓΩΝΗΣ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή