Η Τουρκία φυλάκισε Βρετανό τουρίστα επειδή βρήκε αρχαία νομίσματα ενώ παραθέριζε

Βρετανός τουρίστας έμπλεξε με την τουρκική δικαιοσύνη επειδή βρήκε αρχαία νομίσματα κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη γειτονική χώρα. Ο 52χρονος Τόμι Ρόμπινς βρισκόταν στο αεροδρόμιο και ετοιμαζόταν να αποχωρήσει μαζί με την οικογένειά του, όταν οι αρχές του αεροδρομίου της Αλικαρνασσού, του ζήτησαν να ανοίξει την τσάντα του.
Οι αρχές εντόπισαν μέσα σε αυτήν 13 αρχαία τούρκικα νομίσματα, τα οποία θεωρήθηκαν «ιστορικός θησαυρός» της χώρας, ο οποίος έπρεπε να δηλωθεί. Ο Ρόμπινς, ο οποίος εργάζεται ως οδηγός ασθενοφόρου στην χώρα του, συνελήφθη ενώ η οικογένειά του επέστρεψε στην πατρίδα. Αυτήν τη στιγμή κρατείται από τις τουρκικές αρχές και λόγω του ότι τα δικαστηρια στη γειτονική χώρα είναι κλειστά αυτές τις μέρες, θα πρέπει να περιμένει εκεί μέχρι να αποφασίσει η Δικαιοσύνη αν θα παραπεμφθεί σε δίκη ή όχι.
Ο ίδιος ομολόγησε πως κάνοντας καταδύσεις, βρήκε αυτά τα νομίσματα ανάμεσα σε κάτι βράχια ενώ σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία κινδυνεύει με τρία χρόνια φυλάκιση. Η περιοχή στην οποία έκανε κατάδυση ο Ρόμπινς βρίσκεται τέσσερα μίλια από τις ακτές της Αλικαρνασσού και σύμφωνα με την ιστορία σε εκείνα τα νερά έχουν βυθιστεί περισσότερα από 25 πλοία ανάμεσα στον 4ο και τον 16ο αιώνα. Δεν αποκλείεται μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πρόσφατος δολοφονικός σεισμός να έφερε πιο κοντά στην επιφάνεια αυτούς τους αρχαίους θησαυρούς.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης