«Καλούμε σήμερα στις 12 στο Υπουργείο την ΠΟΕ-ΟΤΑ να της παρουσιάσουμε τη νομοθετική πρόταση που θα καταθέσουμε τη Δευτέρα. Εάν θέλουν περισσότερο χρόνο για να μην απαντήσουν σήμερα, τον έχουν», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση για προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ, την οποία αποφάσισε το βράδυ της Παρασκευής η κυβέρνηση να καταθέσει για την κάλυψη κενών θέσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κ. Νίκος Τράκας, δήλωσε πως οι εκπρόσωποι των συμβασιούχων θα παραστούν στη συνάντηση με τον Υπουργό.
Συνάντηση Σκουρλέτη – ΚΕΔΕ για τη νομοθετική ρύθμιση
Με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, θα συναντηθεί στις 2 μετά το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο κ. Σκουρλέτης αναμένεται να παραδώσει στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ το σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο θα κατατεθεί την Δευτέρα στη Βουλή.
Στην ανακοίνωση η ΚΕΔΕ αναφέρει: “Στις 2 το μεσημέρι ο Υπουργός Εσωτερικών παραδίδει στη ΚΕΔΕ τη νομοθετική ρύθμιση για τη πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τις 2 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αναμένεται να παραδώσει στο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη το σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο θα κατατεθεί την Δευτέρα στη Βουλή.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί αργά χθες το βράδυ από το Υπουργείο Εσωτερικών η ρύθμιση προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων”.
Νομοθετική ρύθμιση τη Δευτέρα στη Βουλή για τους συμβασιούχους καθαριότητας των ΟΤΑ
Σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου συνεκάλεσε εκτάκτως αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια ανεύρεσης λύσης για το ζήτημα των σκουπιδιών.
Στη σύσκεψη εκτός του Αλέξη Τσίπρα, μετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη και οι αναπληρωτές υπουργοί Υγείας Παύλος Πολάκης και Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Εξερχόμενος, ο Πάνος Σκουρλέτης, σε δήλωσή του προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση τη Δευτέρα στη Βουλή για τους συμβασιούχους καθαριοτητας των ΟΤΑ.
Ακόμη ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε όσον αφορά στους εργαζόμενους που απεργούν ότι θα υπογραφεί νέα σύμβαση που θα ισχύει μέχρι την ανακοίνωση των πινάκων για το διορισμό των επιτυχόντων και διευκρίνισε πως ο διαγωνισμός για το μόνιμο προσωπικό θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις», υπογράμμισε ο υπουργός και κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στη δουλειά τους.
Μάλιστα πρόσθεσε ότι «όσοι πίστευαν ότι θα ανοίξει ο δρόμος για να μπουν ιδιωτικές εταιρείες που θα δραστηριοποιούνται στην αποκομιδή απορριμάτων θα μας βρουν απέναντί τους».