Η Ντιναμό που δεν τρομάζει την ΑΕΚ – Πως προκρίθηκε και γιατί είναι… εφιάλτης των ομάδων μας

Η ΑΕΚ θα συναντήσει την Ντιναμό Κιέβου στους «32» του Europa League για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή Ιστορία της, ωστόσο η παράδοση των Ουκρανών στις αναμετρήσεις τους με ελληνικούς συλλόγους… τρομάζει!

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 15 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα, στις 22, στο «NSK Olimpiyskyi». 

Η δευτεραθλήτρια Ουκρανίας (πίσω από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ) των Μποκανί, Χατσερίντι, Βίντα κι άλλων τερμάτισε πρώτη στη φάση των ομίλων του Europa League με 2 νίκες εντός (3-1 την Σκερντεμπέου, 4-1 την Παρτιζάν), άλλες τόσες εκτός (1-0 την Γιουνγκ Μπόις, 3-2 την Παρτιζάν), 1 ισοπαλία (2-2 με την Γιουνγκ Μπόις εντός) και 1 ήττα (3-2 με την Σκεντερμπέου στην Αλβανία).

Αναλυτικά οι αγώνες της Ντιναμό Κιέβου με ομάδες από την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις:
1975-76, Κύπελλο Κυπελλούχων: Ολυμπιακός – Ντιναμό Κιέβου 2-2 & 0-1

1976-77, Κύπελλο Κυπελλούχων: Ντιναμό Κιέβου – ΠΑΟΚ 4-0 & 2-0

1995-96, Όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ: Ντιναμό Κιέβου – Παναθηναϊκός 1-0 (οι Ουκρανοί αποβλήθηκαν από τη διοργάνωση και αντικαταστάθηκαν από την Άαλμποργκ)

1997-98, Όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ: Παναθηναϊκός – Ντιναμό Κιέβου 2-1 & 1-2 (προκρίθηκε ως πρώτη η ομάδα του Βαλέρι Λομπανόφσκι)

Πηγή: Filathlos.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή