Η Λιθουανία… αγαπάει τις κολοκύθες!

 

Η RESPUBLICA της μικρής χώρας του βορρά επισημαίνει στους αναγνώστες της πως από τις κολοκύθες μπορούν –και πρέπει- να χρησιμοποιούνται όλα τα μέρη: τα φύλλα, τα άνθη, οι σπόροι και, φυσικά, ο πολτός, για να μαγειρευτούν ως βραστές, τηγανητές, γεμιστές, ως στιφάδο με κρέας, ενώ είναι κατάλληλες ακόμη και για την παραγωγή σοκολάτας…
Αυτό το πολύτιμο λαχανικό που έφθασε στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα, γράφει η RESPUBLICA, έχει και θεραπευτικές ιδιότητες, αφού από παλιά οι εμπειρικοί γιατροί συνιστούσαν για τα βράδια του φθινοπώρου να πίνουμε ένα αφέψημα από τον πολτό τους κατά της αϋπνίας και της κατάθλιψης, ενώ και η σύγχρονη ιατρική θεωρεί πως χρειάζεται για τη θεραπεία της αναιμίας, την ηπατική λειτουργία, τη δραστηριότητα του εντέρου και την αντιμετώπιση γαστρεντερικών παθήσεων, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και πρωτεϊνικά υλικά, λιπαρά έλαια, οργανικά οξέα, πολλές βιταμίνες και μέταλλα, συνιστάται  για τη θεραπεία του διαβήτη και καταναλώνεται ως φρέσκος χυμός και διαιτητικό προϊόν!

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή