Η Ιωάννα λύνει τη σιωπή της για την επίθεση με το βιτριόλι: «Περίμενα μια συγγνώμη»

Η 34χρονη Ιωάννα, θύμα της απάνθρωπης επίθεσης με το βιτριόλι, έλυσε τη σιωπή της και μέσω του δικηγόρου της μίλησε στον Alpha. «Περίμενα μια συγγνώμη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από τη το κρεβάτι της μονάδας εγκαυμάτων του Θριάσιου νοσοκομείου που νοσηλεύεται, η Ιωάννα ενημερώθηκε ότι η γυναίκα που κατηγορείται ότι της κατέστρεψε το πρόσωπο με βιτριόλι, οδηγήθηκε στη φυλακή.

Το θύμα της ανατριχιαστικής επίθεσης σχολιάζει τη στάση της κατηγορούμενης να επικαλεστεί το δικαίωμα της σιωπής.

«Περίμενα έστω μία συγγνώμη. Άλλη μία μικρή δικαίωση μέχρι την τελική. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη», δήλωσε η Ιωάννα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της άτυχης κοπέλας, μετά την απόφαση για την προφυλάκιση της κατηγορούμενης, υπάρχει μία μικρή ανακούφιση και περιμένει την τελική δικαίωσή της.

Γιατί η κατηγορούμενη δεν εξαφάνισε τις αποδείξεις 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αναλυτές της Ασφάλειας Αθηνών εξετάζουν προσεκτικά τα χειρόγραφα της κατηγορούμενης, έτσι ώστε να απαντήσουν σε κρίσιμα και «καυτά» ερωτήματα, για το τι πιθανόν μπορούσε να σχεδιάσει πέρα από τη δυστυχία στην 34χρονη Ιωάννα.

Στην αστυνομία δημιουργούνται υποψίες, καθώς στις σημειώσεις της 35χρονης υπάρχει αναφορά σε μελαχρινή η οποία βρίσκεται στο δικηγορικό γραφείο που εργάζεται. Έτσι οι αρχές πιστεύουν ότι και αυτή βρισκόταν στο στόχαστρό της.

Τα στοιχεία που οδηγούν την αστυνομία σε αυτή την υποψία είναι ότι η φερόμενη ως δράστις δεν πέταξε την καμπαρτίνα, την περούκα και την τηλεκάρτα. Επιπλέον η 35χρονη κρατούσε σε φωτογραφία στο κινητό της τον αριθμό του ταξί με το οποίο μετακινήθηκε και το τηλέφωνο του οδηγού. Όλα αυτά κάνουν τους αστυνομικούς να ψάχνουν μήπως σχεδίαζε κάτι περισσότερο.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, ενώ όλοι περίμεναν έτοιμα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης, αυτός προτίμησε να μην τη ζητήσει.

Δικηγόρος 34χρονης: Η Ιωάννα μπορεί να υποβληθεί έως και σε 30 χειρουργεία

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απ. Λύτρας έκανε λόγο για ένα πολύ καλά μελετημένο έγκλημα.

Για το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ο κ. Λύτρας είπε: «Προφανώς ότι αντιλαμβανόμαστε και ο συνάδελφός μου (δικηγόρος της κατηγορούμενης) ότι και να ζητούσε πραγματογνωμοσύνη δεν θα υπήρχε κανένα αποτέλεσμα. Είναι απλό στο να το κατανοήσει κάποιος ότι όταν ένας άνθρωπος κινείται κατά αυτό τον τρόπο, δεν μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι καλά στα μυαλά του».

Ο κ. Λύτρας τόνισε επίσης ότι δεν έχει η Ιωάννα δεν ξέρει λεπτομέρειες, γνωρίζει μόνο ότι διετάχθη προσωρινή κράτηση. Υπάρχει μία μικρή ηθική ικανοποίηση από αυτό το αποτέλεσμα, αλλά ο δρόμος είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με τη γιατρό της 34χρονης, η Ιωάννα μπορεί να κάνει μέχρι και 30 χειρουργεία και μέχρι τώρα έχει κάνει τέσσερα.

Τι λέει δικηγόρος του 40χρονου

Ο δικηγόρος του άνδρα που παρουσιάζεται ως το μήλον της έριδος, τονίσε στο Mega ότι: «Υπάρχουν πολλά θέματα που μας έχουν προβληματίσει. Ο ίδιος δηλώνει σοκαρισμένος Έχει κάνει κατάθεση, η οποία μεταφέρθηκε ως δήλωσή του. Βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα, έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες του ίδιου και της οικογένειάς του. Εκείνος θεωρεί ότι δεν έχει άμεση εμπλοκή με την υπόθεση».

«Δεν είχε καταλάβει, δεν μπορούσε να το φανταστεί ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τέτοιο γεγονός. Ο ίδιος δεν θεωρούσε ότι έχει σχέση με κάποια από τις δύο κοπέλες. Ο πελάτης μου δεν είχε συναντήσει την κατηγορούμενη το τελευταίο περίπου 8μηνο. Είχε μία περιστασιακή σχέση, δεν υπήρχε δεσμός», συμπλήρωσε.

«Θα κινηθούμε νομικά. Έχει θιχτεί η υπόληψή του. Ο ίδιος θεωρεί έχει υποστεί ηθική βλάβη, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, είναι εγκλεισμένος στο σπίτι του. Δεν είναι σε θέση να μιλήσει με κανέναν», είπε.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή