Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής της επιτροπής για τα 200 χρόνια από το 1821

Μοιραστείτε το

Μέτα τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η Γιάννα Αγγελοπούλου ορίστηκε επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γράφειού Τύπου του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης από σήμερα υλοποιεί την απόφαση το 2021 να είναι έτος εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέθεσε στη Γιάννα Αγγελοπούλου της θέση της επικεφαλής της Επιτροπής, που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε μία πρώτη συζήτηση για τους στόχους αυτής της επετείου-ορόσημο για τους Έλληνες, η οποία «προσφέρει την ευκαιρία στη χώρα να ξανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα μετά την πολυετή κρίση».

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «το 2021 θα είναι μία χρόνια που όλοι οι Έλληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας».

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβληματικούς τόπους, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε, επίσης, ο φορέας υλοποίησης της εθνικής πρωτοβουλίας να είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ενώ στη διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών.

Το «ευχαριστώ» της Αγγελοπούλου στον Μητσοτάκη

«Όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο», τόνισε μεταξύ άλλων η Γιάννα Αγγελοπούλου μετά τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεσης. Όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αγγελοπούλου.

εδγτφδε

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.