Η γερμανική κρίση συνεχίζεται

Ήρθε η ώρα που και στην Γερμανία τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα τρίζουν. Θα περιμένουμε τις εκλογές και στο Κρατίδιο της Έσσης στο τέλος του μηνός για γενικότερα συμπεράσματα.
Είναι όμως ορατό ότι οι Χριστιανοκοινωνιστές στην Βαυαρία υπέστησαν μεγάλη ήττα μετά από δεκαετίες. Με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και στον κυβερνητικό συνασπισμό σε παγγερμανικό επίπεδο.
Όπως είναι φανερό, ότι έχουμε και εδώ το φαινόμενο της «Πασοκοποίησης», δηλαδή της διαρκούς συρρίκνωσης της σοσιαλδημοκρατίας, όπως έγινε στην Ελλάδα, στην Γαλλία, στην Ιταλία κα. Κερδισμένοι οι «Πράσινοι» που εμφανίζονται πιο καινοτόμοι από τους Σοσιαλιστές, αν όχι και πιο αριστεροί. Φυσικά το μέγα θέμα είναι η άνοδος της Ακροδεξιάς.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης