Η γαλλική κυβέρνηση διαθέτει 45 δισ. προς μισθωτούς και επιχειρήσεις

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως θα διαθέσει 45 δισεκατομμύρια ευρώ «για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους μισθωτούς» στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού, η οποία είναι «επίσης ένας οικονομικός και χρηματοπιστωτικός πόλεμος».
Η μάχη αυτή “θα είναι διαρκής, θα είναι βίαιη (…) και αυτός ο πόλεμος πρέπει να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις μας”, δήλωσε στον ραδιοσταθμό RTL ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ, προσθέτοντας πως η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί φέτος 1% εξαιτίας του ξεσπάσματος του κορωνοϊού.
“Δεν θέλουμε χρεοκοπίες”, τόνισε ο Λεμέρ μιλώντας στον RTL.
Χθες, Δευτέρα, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η κυβέρνηση θα εγγυηθεί δάνεια ύψους 300 δισεκ. ευρώ για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν την κρίση του κορωνοϊού.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης