Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει το επόμενο Σαββατοκύριακο, η προετοιμασία για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και η λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ήταν οι άξονες γύρω από τους οποίους κινήθηκε η συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
Ακόμα, σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση δεν πήρε μέρος ο Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο αναμένεται να συναντηθούν αύριο οι κύριοι Νίκος Βούτσης και Παναγιώτης Ρήγας, για να συζητήσουν θέματα σχετικά με την λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Ρήγας είναι πιθανόν να εκλεγεί γραμματέας του κόμματος στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και να οδηγήσει το κόμμα στο συνέδριο, οπότε και θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας με πλήρη θητεία.
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η εισήγηση της (διευρυμένης μετά την διάσπαση) Πολιτικής Γραμματείας, θα επικεντρωθεί σε δύο τομείς: στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την ανάλυση της ψήφου και στην προετοιμασία του κόμματος για το συνέδριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνέδριο τοποθετείται νωρίτερα, μάλλον τον Ιανουάριο – το αργότερο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου – και όχι την άνοιξη, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.