Τρίτη, 17 Μαΐου 2022
07
54
08

Η ΕΕ βάζει μπλόκο σε ανεμβολίαστους ταξιδιώτες: Επιστρέφουν οι περιορισμοί για ΗΠΑ και Ισραήλ

Μοιραστείτε το

Η ΕΕ ετοιμάζεται να επαναφέρει τους περιορισμούς στα ταξίδια για τους επισκέπτες από τις ΗΠΑ, καθώς αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα κορωνοϊού.

Ο ημερήσιος αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασε για πρώτη φορά από τον περασμένο χειμώνα τις 100.000. Σύμφωνα με το BBC, παρότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, που οφείλονται κατά κύριο λόγο στη μετάλλαξη Δέλτα αυξάνεται στον Νότο, η αύξηση της μετάδοσης παρουσιάζει σημαντική αύξηση στο σύνολο της αμερικανικής επικράτειας.

Η οδηγία της ένωσης, η οποία αναμένεται μέσα στην εβδομάδα θα αποσύρει την απόφαση του Ιουνίου που ήρε τους περιορισμούς στα ταξίδια αναψυχής από τις ΗΠΑ εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Στην ευχέρεια των κυβερνήσεων η επιβολή των μέτρων

Φαίνεται βέβαια πως η οδηγία για περιορισμό των ταξιδίων για «ουσιαστικούς λόγους» δεν θα είναι δεσμευτική για τα κράτη μέλη, με τις εθνικές κυβερνήσεις να μπορούν να αποφασίσουν αν θα την επιβάλουν τελικά ή όχι.

Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα της Le Figaro, τα κράτη μέλη μπορούν να εξαιρέσουν του μέτρου αυτού τους πλήρως εμβολιασμένους. Εκτός από τις ΗΠΑ, τέσσερις ακόμη χώρες αναμένεται να προστεθούν στη λίστα εκείνων που ταξιδεύουν με περιορισμούς στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και το Ισραήλ.

Παραμένουν οι περιορισμοί από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ

Είναι ενδιαφέρον, το γεγονός πως παρότι η ΕΕ είχε άρει τους περιορισμούς, δεν είχε γίνει το ίδιο και από τη διοίκηση Μπάιντεν, κάτι που είχαν στηλιτεύσει Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο παρελθόν.

Από τον Μάρτιο του 2020, οι ΗΠΑ απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα σχεδόν σε όλους τους μη Αμερικανούς υπηκόους που είχαν βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός χρονικού διαστήματος 14 ημερών

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν είχε δηλώσει στις αρχές Αυγούστου, πως αυτή η έλλειψη αμοιβαιότητας στην απόφαση δεν θα μπορούσε να «σύρεται επί εβδομάδες».

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.