Η μπόχα δεν κρύβεται

13
Η μπόχα δεν κρύβεται

Πριν από 25 χρόνια είχε σκάσει το σκάνδαλο διαφθοράς στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το οποίο οδήγησε σε φυλακίσεις ακόμα και σε θανάτους καθηγητών που με τον α’ ή β’ τρόπο βρέθηκαν εμπλεκόμενοι.

Τα όσα διαδραματίζονται στην ΑΣΟΕΕ, αναδεικνύουν μία μπόχα που θυμίζει σκάνδαλα. Είναι προσβλητικά για την ακαδημαϊκή κοινότητα και όσο και αν κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για περιορισμένες προσωπικές υποθέσεις μεταξύ κάποιων καθηγητών. Όμως το θέμα ήταν γνωστό όχι μόνο στην Δικαιοσύνη αλλά και στις πρυτανικές αρχές, οι οποίες προτίμησαν να περιμένουν χωρίς να αναλάβουν πρωτοβουλίες αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους.

Πέρα από αυτό, ο βασικός κατηγορούμενος καθηγητής, σε μία δίκη που θα γίνει εντός των ημερών, ήταν και σύμβουλος υπουργείων και κρατικών οργανισμών. Το ζήτημα είναι ότι όλα αυτά έγιναν γνωστά για την κοινή γνώμη με αφορμή μία εγκληματική επίθεση μέσα στην ΑΣΟΕΕ σε βάρος του πρωταγωνιστή (και κατηγορούμενου) καθηγητή.

Επίθεση που έδειξε ότι το πρόβλημα για την ανομία στα πανεπιστήμια είναι ευρύτερο, δεν περιορίζεται σε κάποιους μπαχαλάκηδες ή λεγόμενους «αντιεξουσιαστές». Εχουμε ξεκαθάρισμα λογαριασμών για θέματα οικονομικής φύσεως.

Και αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους όλοι.