Γκουάβα, μια «βόμβα» βιταμινών από τη Νότια Αμερική! (Εικόνες)

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι ένα από τα πιο διάσημα φρούτα, οι ιδιότητές της την τοποθετούν ανάμεσα στις «σούπερ τροφές», υποστηρίζει η μεγάλη εφημερίδα της Ασουνσιόν ULTIMA HORA και εξηγεί πως… «ένας από τους λόγους για αυτό το χαρακτηρισμό και ίσως ο κυριότερος είναι ότι είναι μια μεγάλη πηγή της βιταμίνης C, η οποία βοηθάει στην καταπολέμηση της εκφύλισης των κυττάρων», ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει πως ήρθε η εποχή της γκουάβας και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι μας προσφέρει, περιγράφοντας όλα τα στοιχεία που μπορεί να μην γνωρίζουμε ή δεν έχουμε κατά νου σχετικά με αυτό το νόστιμο φρούτο!

Η γκουάβα, τονίζει η ULTIMA HORA, είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και ρετινόλη, έτσι ώστε η συμβολή της στην καλή όραση να είναι ιδιαίτερα σημαντική, επιπλέον οι ίνες της είναι επίσης σημαντικές για να μειωθούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, ενώ το κάλιο που περιέχει το φρούτο βοηθάει στην ομαλοποίηση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης…

Η βιταμίνη Ε που περιέχει η γκουάβα, γράφει η ULTIMA HORA, συμβάλλει στη διατήρηση λαμπερού δέρματος και περιέχει και το φυλλικό οξύ που βοηθάει στην προώθηση της γονιμότητας, αλλά και τα φύλλα του δέντρου της γκουάβας μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για να επουλώσουν πληγές, είτε –εάν βραστούν- να αξιοποιηθούν σε οδοντιατρικές εργασίες και για την αντιμετώπιση εμετών, διάρροιας, ζάλης, πόνων στο λαιμό και το στομάχι και πόνων από την εμμηνόρροια!

Η ULTIMA HORA κλείνει το άρθρο της αναφέροντας πως… «το τροπικό φρούτο γκουάβα ξεπερνάει όλα τα εσπεριδοειδή σε αντιοξειδωτική δράση και κάθε καρπός της περίπου 60 γραμμαρίων παρέχει 30 θερμίδες, κάνοντας τους διατροφολόγους να λένε ότι είναι ένα ιδανικό φρούτο για τους διαβητικούς»!

Γκουάβα

Γκουάβα

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή