Γιώργος Γεραπετρίτης: Ρόλοι

Στην πολιτική οι νεοφώτιστοι πέφτουν πρώτοι στη φωτιά- από έλλειψη εμπειρίας. Με αβασάνιστες δηλώσεις και διατεταγμένους ρόλους, ανταποδίδουν την -αναντίστοιχη με το πολιτικό τους εκτόπισμα- εύνοια που απολαμβάνουν στην αυλή του αρχηγού.

Είναι η περίπτωση του καθηγητή Γιώργου Γεραπετρίτη. Το πολιτικό βιογραφικό του- είναι γεμάτο μπλε και πράσινους κόκκους. Υστέρα από ατελέσφορες προσπάθειες να πλασάρει την ιδέα του «επιτελικού κράτους» -με τον πρωθυπουργικό υδροκεφαλισμό- στον έναν από τους δυο υιούς του πατρός, έπιασε πελάτη τον δεύτερο και ανταμείφθηκε δεόντως..

Ήδη εκτελεί καθήκοντα μέντορα του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσφερόμενος ταυτόχρονα να τον υπερασπιστεί – ενίοτε και να τον εκπροσωπήσει- εκεί που οι πιο έμπειροι από αυτόν δεν θα διακινδύνευαν.

Αυτή τη φορά οργάνωσε μια επανέκδοση της αφήγησης στην υπόθεση Λιγνάδη. Μερικές σκηνές από το έργο είχε παίξει νωρίτερα ο, διπλανός του στο μέγαρο Μαξίμου, Άκης Σκέρτσος, επίσης εκ μετακινήσεως

Ενώ η κυρία που κρατάει αυτή την περίοδο την κυβέρνηση στα χέρια της, ούτε καν υπαινίχθηκε στη φλύαρη και καταστροφική συνέντευξή της ότι ζήτησε την παραίτηση του Λιγνάδη , ο Γεραπετρίτης στη Βουλή της χρέωσε αμνησία: τη ζήτησε..

Εκτός από τον διασυρμό της «άξιαςς» Μενδώνη, που ως εκείνη τη στιγμή δεν ήξερε ότι είχε ζητήσει την παραίτηση Λιγνάδη – αντίθετα είπε ότι την έκανε δεκτή μερικές ώρες μετά την υποβολή της- ενταφίασε και τον νεόκοπο κυβερνητικό εκπρόσωπο που έλεγε ότι ο σκηνοθέτης παραιτήθηκε αυτοβούλως: για «προσωπικούς λόγους».

Όταν ο έμπειρος Ραγκούσης τον στρίμωξε, συμπλήρωσε τη θεωρία του με έναν ισχυρισμό που μάλλον επιβαρύνει αυτούς που θέλει να ελαφρώσει. Τον Πρωθυπουργό δηλαδή.

Κατά τον υπουργό Επικρατείας η αρμόδια υπουργός και ο πορτ παρόλ του Πρωθυπουργού έμειναν στο σκοτάδι και έλεγαν τα δικά τους, για να μην …εκτεθεί ο Λιγνάδης. Ποίον σε έπος φύγεν έρκος οδόντων;.

Με εμφανώς περιορισμένη πολιτική αξιολόγηση της σημασίας όσων έλεγε, διακήρυξε ότι παράκαμψαν-ποιοι ακριβώς;- τη Μενδώνη και τον ατυχή Ταραντίλη, «για να μην διαπομπεύσουν και ρίξουν στα σκυλιά» τον κατηγορούμενο ήδη σκηνοθέτη.

Από αυτή την άποψη τον προστάτευσαν. Για… «θεσμικούς λόγους» όμως… Όπως τον είχαν διορίσει για λόγους «δημόσιου συμφέροντος». Σαν μήνυμα κατευνασμού του ακούσθηκε.

Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες. Ο Κούγιας με ΄Αδωνι- γνωστοί θεσμολάγνοι. Ο δικηγόρος του σκηνοθέτη μπήκε ορμητικά στο σκηνικό και «αποκάλυψε» πως ο πελάτης του είναι θύμα επιχειρηματικής κόντρας για το…Ελληνικό, με στόχο την κυβέρνηση και τη Μενδώνη.

Ο υπουργός …Ελληνικού -με τις μπουλντόζες- του έδωσε κάτι σαν πολιτική κάλυψη: η «εξαιρετική συνάδελφος» βάλλεται επειδή «ξεμπλόκαρε όλες τις μεγάλες επενδύσεις που ήταν σταματημένες χρόνια- εξ ου και το μίσος της Αριστεράς εναντίον της». Πάλι μέσα έπεσε: γνωστά στελέχη της Αριστεράς – Μπογδάνος, Παπαδημητρίου, Βόζεμπεργκ , Πλεύρης, Κεφαλογιάννη-ζητούν την παραίτησή της.

Ο ποινικολόγος και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ πήραν έτσι και αυτοί λίγη από τη δόξα του Γεραπετρίτη – που έκανε την περισσότερη δουλειά στην οχύρωση Μητσοτάκη και Μενδώνη. Έναντι τρίτων και μεταξύ τους. Τώρα ο καθηγητής-φωνή του Κυρίου του, πρέπει να δώσει μάχη για να πάρει στη διανομή τον καλύτερο από τους τρεις ρόλους του έργου: Ντ’ Αρντανιάν, Πινόκιο και Σάντσο Πάντσα.

 

Τώρα ο καθηγητής-φωνή του Κυρίου του, πρέπει να δώσει μάχη για να πάρει στη διανομή τον καλύτερο από τους τρεις ρόλους του έργου: Ντ’ Αρντανιάν, Πινόκιο και Σάντσο Πάντσα

 

Πανδημία: SOS για όσους είναι όλη μέρα στα social media

 

Έρευνα για την ψυχοσύνθεση των χρηστών social media κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Μαγειρέψαμε, χορέψαμε, και μοιραστήκαμε προσωπικές μας στιγμές χρησιμοποιώντας τα social media κατά την περίοδο της καραντίνας, μα πάνω απ’ όλα προσπαθήσαμε να μη χάσουμε την επαφή από τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Συνεπώς, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυξήθηκε κατακόρυφα. Τι επιπτώσεις είχε αυτό για την ψυχική υγεία; Κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος, σύμφωνα με νέα μελέτη από την Ουγγαρία, οι πιθανότητες να εμφανίσουν οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κατάθλιψη αυξήθηκαν σχεδόν στο διπλάσιο για όσους μοιράζονταν προσωπικές τους φωτογραφίες ή φωτογραφίες των κατοικίδιών τους στους κοντινούς τους ανθρώπους σε καθημερινή βάση. 

Τα νούμερα είναι χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά αυτούς που έστελναν προσωπικές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, το ποσοστό των ατόμων που διέτρεχαν κίνδυνο κατάθλιψης ήταν 19% Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος, το 40% των καθημερινών χρηστών έδειξε σημάδια κατάθλιψης» αναφέρει σχετικά η ειδικός επικοινωνίας και μέσων Alexandra Valéria Sándor, διδακτορική φοιτήτρια στη Σχολή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Eötvös Loránd της Βουδαπέστης.

Η νέα αυτή μελέτη πραγματοποιήθηκε σε δύο στάδια χρησιμοποιώντας διαδικτυακά ερωτηματολόγια κατά τη διάρκεια της κορύφωσης και των δύο κυμάτων στην Ουγγαρία (από τον Απρίλιο μέχρι τον Μάιο και από τον Νοέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο του 2020). Το πρώτο ερωτηματολόγιο εξέτασε τις διαφορές της περιόδου πριν τον κορωνοϊό με το πρώτο κύμα του κορωνοϊού χρησιμοποιώντας στοιχεία από 170 συμμετέχοντες, ενώ το δεύτερο ερωτηματολόγιο εξέτασε την περίοδο μεταξύ των δύο κυμάτων και του δεύτερου κύματος με 119 συμμετέχοντες εκ των οποίων 100 σύνολα απαντήσεων αναλύθηκαν έτσι ώστε το δείγμα να αντιστοιχεί στο πρώτο με μέγιστη διαφορά 0,5% όσον αφορά το φύλο και τις ηλικιακές ομάδες.

Όσον αφορά το χρόνο που ξοδεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι προφανές, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, περίοδος που αρκετός κόσμος είχε περισσότερο ελεύθερο χρόνο στο σπίτι λόγω των περιορισμών. Το 54% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι περνούσε περισσότερη ώρα στα social media σε σύγκριση με πριν την πανδημία. Ο χρόνος αυτός αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος για το 1/3 των συμμετεχόντων.  Ακόμα, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown το 42% πίστευε ότι η δραστηριότητα των υπόλοιπων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «είχε αυξηθεί πολύ» και το 46% είπε ότι «αυξήθηκε ελαφρώς». Κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος, το 15% αντιλήφθηκε μια πιο αυξημένη δραστηριότητα σε σύγκριση με το πρώτο κύμα, ενώ το 46% θεώρησε ότι ήταν «ελαφρώς αυξημένη».Μια άλλη σημαντική διαφορά μεταξύ του πρώτου κύματος και του δεύτερου είναι στις αντιδράσεις και στα likes.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή