Πολλά λιπαρά, περίεργη όψη, και… “ιδιαίτεροι” συνδυαμοί συνθέτουν το “περίγραμμα” της βρετανικής κουζίνας.
Υπάρχουν μάλιστα και αυτοί που πιστεύουν ότι είναι η χειρότερη στον κόσμο. Τι συμβαίνει στο βασίλειο της Ελισάβετ από γαστρονομικής απόψεως;
Η συνταγή που εκπροσωπεί μόνη της ό,τι χειρότερο υπάρχει στην βρετανική κουζίνα είναι το λεγόμενο « jelly », αυτός ο διάφανος και γλυκερός ζελές, για τον οποίοι οι Βρετανοί είναι περήφανοι. Και δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν η jelly δεν σερβιριζόταν σε γλυκά πιάτα, σαν γλύκισμα, αλλά και ως …κύριο πιάτο, συνοδεύοντας κρέατα και λαχανικά. Αυτός ο συνδιασμός δεν έχει, πραγματικά, την καλύτερη γεύση.

Αμφίβολοι συνδιασμοί
Το εγγλέζικο πρωινό είναι θεσπέσιο, αλλά πέφτει βαρύ σε όλους εκτός Μεγάλης Βρετανίας. Παραδοσιακά αποτελείται από ζεστό τσάι, χυμό πορτοκάλι, φέτες ψημμένου ψωμιού με βούτυρο, μπέηκον, μαρμελάδες και scones.

Πόσο λιπαρό;
Η άλλη συνήθεια που καταστρέφει, κυριολεκτικά, το όνομα της βρετανικής κουζίνας είναι η υψηλή δόση λίπους.
Εχει κάτι θετικό;
Ωστόσο, παρότι η βρετανική κουζίνα σχολιάζεται αρνητικά σε όλο τον πλανήτη, έχει και τα θετικά της.

Το κυρίως πιάτο
Αλλά και τα τυπικά βρετανικά φαγητά έχουν τη χάρη τους. Αποτελούνται κυρίως από κρέας και λαχανικά, πίτες με κοτόπουλο και ροσμπίφ είναι τα δυνατά τους σημεία.

