O πρωην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης κινδυνεύει να παραπεμφθεί από τη δικαιοσύνη για συγκάλυψη εγκληματικών πράξεων.
Όταν ισχυρίζεται ότι στη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχοντας μάλιστα και την εποπτεία της ΕΥΠ, ότι είχανε περιέλθει εις γνώση του στοιχεία για εγκληματική δραστηριότητα ποινικών, τρομοκρατών αλλά και… πολιτικών και δεν έπραξε το καθήκον τους όπως υποχρεούται από το νόμο και από το Σύνταγμα τότε είναι υπόλογος για κακουργηματικά αδικήματα. Εκτός και αν όσα ισχυρίζεται με καθυστέρηση μηνών ο πρώην υπουργός είναι αέρας κοπανιστός και στοχεύουν στη διαφήμιση του βιβλίου που πρόκειται να εκδώσει με περιεχόμενο που παραπέμπει στον Τζον Λε Καρρέ, γιατί δεν είναι δυνατόν να απειλούν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και αυτός να μην τoυς συλλαμβάνει!
Ο κουρνιαχτός που σήκωσαν τα κανάλια της διαπλοκής με πρόσχημα τις δήθεν αποκαλύψεις Πανούση έχει σχέση με τη στρατηγική της μπόχας και της δυσωδίας με την οποία οι βαρόνοι της ενημέρωσης επιχειρούν να πλήξουν την κυβέρνηση. Ο εισαγγελέας έχει χρέος να ζητήσει όλα τα στοιχεία από τον Γιάννη Πανούση ενώ το ίδιο θα πρέπει να πράξει και η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Σε κάθε περίπτωση είναι υπόλογος απέναντι στο λαό της Βουλής και τη Δικαιοσύνη γιατί στη διάρκεια της θητείας του στο κρίσιμο υπουργείο αντί να εφαρμόσει το νόμο κρύφτηκε γιατί όπως λέει φοβόταν τις… αόρατες δυνάμεις. Απορίες και πολλά ερωτηματικά εγείρουν οι κατά τα άλλα πολύ σοβαρές καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, περί «σχεδίου εξόντωσής» του από πολιτικούς που συνεργάζονται με τρομοκράτες. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ίδιος ισχυρίζεται ότι γνωρίζει με ονόματα και διευθύνσεις ποια είναι αυτά τα πρόσωπα που απειλούν τη ζωή του, «δείχνοντας» μάλιστα ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όμως ως μέλος της κυβέρνησης και δη υπουργός Δημόσιας Τάξης τότε, δεν κίνησε καμία απολύτως διαδικασία σε βάρος τους.
Αφού γνώριζε ποιοι είναι αυτοί που θέλουν το κακό του και ποια πολιτικά πρόσωπα έχουν διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις και κυκλώματα μαφιόζων γιατί δεν τους συνέλαβε όταν είχε όλη την ευχέρεια να το κάνει; Ήταν ο πλέον αρμόδιος υπουργός να το πράξει. Με μια εντολή, όλοι αυτοί που τώρα εγκαλεί ως εγχώριους «τζιχαντιστές» θα είχαν καταλήξει με χειροπέδες στη φυλακή.
Ευλόγα, λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα μήπως τελικά οι εχθροί του κ. Πανούση είναι αόρατοι και ανώνυμοι όπως ακριβώς και στο πόνημά του; Μια ακόμη «σκιά» στην οποία οφείλει να ρίξει φως ο πρώην υπουργός είναι γιατί επέλεξε αυτό το χρονικό σημείο για να προβεί σε αυτές τις τόσο συνταρακτικές αποκαλύψεις; Γιατί τώρα; Μήπως έχει να κάνει με το γεγονός ότι έμεινε εκτός κυβερνητικού σχήματος; Θα μπορούσε να μιλήσει με κάθε επισημότητα από τη θέση του υπουργού και ζητήσει πλήρη κάλυψη, στήριξη και παροχή ασφάλειας από τους υφισταμένους του επικεφαλής των αστυνομικών αρχών.
Ωστόσο, δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά. Αντιθέτως, είναι πολλά αυτά που έπρεπε να κάνει αλλά προτίμησε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να πολεμήσει το έγκλημα ομολόγησε ότι είχε πλήρη ενημέρωση για πρόσωπα και πράγματα, για οργανωμένες ομάδες με έδρα τις φυλακές, τρομοκράτες αλλά και κυκλώματα μέσα στην αστυνομία.
Ο ίδιος ομολόγησε πως ήταν γνώστης όλου του πολιτικο-αστυνομικού παρασκηνίου που σχετίζεται και με μίζες. Αλλά δεν άγγιξε κανέναν τους. Τους άφησε να συνεχίσουν ανενόχλητοι την ανεξέλεγκτη δράση τους χωρίς να τους ενοχλήσει. Δηλαδή, τους παρείχε πλήρη συγκάλυψη στην παράνομη και εγκληματική δραστηριότητά τους. Επομένως, αντί να ζητάει εξηγήσεις από την κυβέρνηση θα πρέπει να λογοδοτήσει ο ίδιος στη δικαιοσύνη.
Μαξίμου: «Να πάει στη δικαιοσύνη»
Σφοδρά ενοχλημένο είναι το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Γ. Πανούση για σχέσεις πολιτικών προσώπων με την τρομοκρατία.
Κύκλοι της κυβέρνησης, τονίζουν πως «οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη». Νωρίτερα ο κ. Πανούσης είχε αφήσει αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις καταγγελίες του κάνοντας λόγο για «σιωπή που προβληματίζει». Σύμφωνα με τον ίδιο «το γεγονός ότι δεν δέχτηκα ούτε ένα τηλεφώνημα από κυβερνητικό στέλεχος και συνεπώς ότι η κυβέρνηση σιώπησε έως τώρα από τις καταγγελίες ότι απειλείται η ζωή μου, αυτό πρέπει να προβληματίσει». Απαντώντας στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ανέφερε:
«Χαίρομαι που ο Πρωθυπουργός θέλει να δει στις εφημερίδες τα ονόματα των εμπλεκομένων, τα οποία ασφαλώς και θα διαρρεύσουν, όχι με δικιά μου ευθύνη» και πρόσθεσε «Μάλλον αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα. Και αυτό ήθελα να αποφύγω. Εκτός αν και τον ίδιο ‘βολεύει’ η εκκαθάριση του τοπίου». Κυβερνητικοί κύκλοι επανήλθαν τονίζοντας πως «η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα.
Οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου». Σύμφωνα με πληροφορίες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επικοινώνησε με τον κ. Πανούση, θέτοντας του το ερώτημα γιατί δεν ενημέρωσε αρμοδίως από τη στιγμή που θεώρησε ότι υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του. Επίσης κατά πληροφορίες, ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι αστυνομικό. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Γιάννης Πανούσης αναμένεται να επικοινωνήσει με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και να της ζητήσει συνάντηση προκειμένου να της θέσει υπόψη τα στοιχεία που έχει για τα όσα καταγγέλλει.