Για κακόβουλη συκοφαντία μήνυσαν τον ηγέτη του κεντροδεξιού αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς. Αν και βρίσκονται σε συνεργασία στη συγκυβέρνηση που έχει σχηματιστεί στην Αυστρία, το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του καγκελάριου Κρίστιαν Κερν είναι αυτό που υπέβαλλε τη μήνυση για ψευδείς ισχυρισμούς που έκανε σε βάρος του κ. Κερν.
Σε συνέντευξή του, αρχές της εβδομάδας στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, στο πλαίσιο των παραδοσιακών θερινών συνεντεύξεων της με τους πολιτικούς αρχηγούς και ειδικότερα ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, ο Σεμπάστιαν Κουρτς ισχυρίστηκε επανειλημμένα ότι οι Σοσιαλδημοκράτες έλαβαν δωρεά ύψους 100.000 ευρώ για την προεκλογική τους εκστρατεία από γνωστό Αυστριακό βιομήχανο.
Παρά την παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι η δωρεά είχε γίνει προς το μικρό, κεντρώο – φιλελεύθερο κόμμα NEOS (Νέα Αυστρία και Φιλελεύθερο Φόρουμ), ο αρχηγός του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος επέμενε στους ισχυρισμούς του, που διαψεύστηκαν κατηγορηματικά αμέσως μετά τη συνέντευξη, τόσο από τους Σοσιαλδημοκράτες όσο και από τον βιομήχανο Χανς Πέτερ Χάζελσταϊνερ, ο οποίος φέρεται να είχε ενισχύσει οικονομικά το NEOS εδώ και καιρό.
Αρχηγός της αυστριακής συντηρητικής παράταξης μόλις στα 31 του χρόνια, ο Σεμπάστιαν Κουρτς φέρεται να οδηγεί την Κεντροδεξιό στις κάλπες με σημαντικό προβάδισμα και εμφανίζεται να κατακτά την πρώτη θέση στις εκλογές, όπως διαπιστώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων.