ΤΟΝ ΜΗΝΥΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ
Μήνυση κατά του Γιώργου Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία υπέβαλε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Ο Ν. Νικολόπουλος στρέφεται κατά του πρώην Πρωθυπουργού κατηγορώντας τον ότι παραβίασε τη θεσμική διαδικασία που αφορά στην επίσημη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων του Κράτους για το έτος 2009, ανακοινώνοντας από το Καστελόριζο το έλλειμμα της χώρας έξι μήνες πριν την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. “Έσπευσε προτερόχρονα να παγιδεύσει τη χώρα στη μέγγενη των μνημονίων ζημιώνοντας τα συμφέροντά της” αναφέρει ο Ν. Νικολόπουλος και τονίζει ότι “ο πρώην Πρωθυπουργός συνειδητά με το διάγγελμά του στις 23 Απριλίου 2010 ανακοίνωσε και αποδέχθηκε το έλλειμμα της Χώρας για το έτος 2009, αλλοιώνοντας και καθιστώντας ανενεργή τη θεμελιώδη αρχή της δέσμευσης από το Σύνταγμα, βάσει του οποίου η ύπαρξη και το ύψος τυχόν ελλείμματος δεν μπορεί να γίνει καταρχάς γνωστό ενωρίτερα από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία δημοσιεύθηκε εν προκειμένω την 1η Νοεμβρίου 2010, δηλαδή έξι μήνες μετά το διάγγελμα.”
Ο Ν. Νικολόπουλος κάλεσε όποιον πολίτη επιθυμεί να συνυπογράψει τη μήνυση εντός των επομένων 15 ημερών. Σε δηλώσεις του έξω από το κτήριο της Εισαγγελίας μεταξύ άλλων ανέφερε: “Ο Γιώργος Παπανδρέου ως “πορτιέρης” των διεθνών τοκογλύφων κάνοντας υπόκλιση δουλοπρέπειας άνοιξε πρόθυμα και συνειδητά την Κερκόπορτα, ώστε να περάσουν οι τοκογλύφοι, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έφερε τον οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο στην Ελλάδα. Ήρθε ο καιρός ως απλός πολίτης χωρίς την περικεφαλαία και την ασπίδα της βουλευτικής ασυλίας να πάει στη Δικαιοσύνη και εκείνη να ελέγξει και να εξετάσει εάν ο πρώην Πρωθυπουργός διέπραξε το βαρύτατο έγκλημα της εσχάτης προδοσίας. Το στοιχείο που φέρνουμε εδώ είναι ότι κανένας Πρωθυπουργός της Ελλάδος δεν έχει το δικαίωμα να ανακοινώνει το έλλειμμα της χώρας έξι μήνες πριν από το Ελεγκτικό Συνέδριο Ο δικηγόρος του, Λεωνίδας Στάμος δήλωσε:
“Η μήνυση που καταθέτουμε σήμερα έχει τεράστια διαφορά με ό,τι έχει κατατεθεί στο παρελθόν για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η ουσία του εγκλήματος είναι η παραβίαση της διαδικασίας και ο δεύτερος είναι ότι ο Παπανδρέου αυτή τη στιγμή είναι ένας από εμάς, απλός πολίτης. Ο κύβος ερρίφθη.”
Συγκεκριμένα στη μήνυση αναφέρεται:
“Ο τελευταίος παραβίασε συγκεκριμένη, δεσμευτική θεσμική διαδικασία αφού αυθαίρετα ανακοίνωσε αποδοχή του ελλείμματος της χώρας για το οικονομικό έτος 2009, έξι μήνες νωρίτερα από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Αναλύοντας το γεγονός, στη βάση των διατάξεων του Συντάγματος, καθίσταται σαφές πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου διέπραξε την ποινικά κολάσιμη πράξη, του άρθρου 134 (παράγραφος 2 περ. –α- του Ποινικού Κώδικα), έγκλημα που επισύρει ποινή ισόβιας ή πρόσκαιρης κάθειρξης (εσχάτη προδοσία)” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος και καλεί τους πολίτες να συνυπογράψουν τη μήνυση.
“Ειδικότερα, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κώδικα Δημόσιου Λογιστικού, ένας Πρωθυπουργός όχι μόνο δεν μπορεί, αλλά αντιθέτως δεσμεύεται ρητά από μία συγκεκριμένη θεσμική διαδικασία, που αφορά στην επίσημη δημοσιοποίηση των οικονομικών του Κράτους, να έπεται αυτής. Ο Γεώργιος Παπανδρέου, όμως, την παραβίασε συνειδητά!
Ο πρώην Πρωθυπουργός, όπως είναι γνωστό, με περισσή σπουδή έσπευσε στις 23 Απριλίου του 2010 στο Καστελλόριζο ν’ ανακοινώσει το έλλειμμα της χώρας, που έγινε επισήμως γνωστό το… Νοέμβριο! Ήταν η περίοδος, στις αρχές εκείνης της χρονιάς, που υπέκυψε στις «έξωθεν» πιέσεις, ενώ την ίδια ώρα ο τότε Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρομοίαζε την Ελλάδα με τον «Τιτανικό» και στα υπόγεια της ΕΛΣΤΑΤ «μαγειρεύτηκαν», από τον Γεωργίου, τα στοιχεία για να καταστεί μονόδρομος η «μνημονιακή λαίλαπα»”, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ανεξάρτητου βουλευτή.
Δείτε τι δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος μετά την κατάθεση της μήνυσης: