Γερμανία: Η Μέρκελ φεύγει, ο Σολτς έρχεται – Τρικομματική κυβέρνηση μετά από 71 χρόνια

4
Κορωνοϊός: Ποιοι ανεμβολίαστοι θα λάβουν SMS

Κλείδωσε η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία με τη συμμετοχή των σοσιαλδημοκρατών του SPD, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών του FDP.

Με την οριστικοποίηση της συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, ο Όλαφ Σόλτς του SPD θ’ αναλάβει τα καθήκοντα του καγκελαρίου αντικαθιστώντας την Άνγκελα Μέρκελ.

Οι συνομιλίες μεταξύ των κομμάτων ήταν ολονύχτιες και φαίνεται πως ξεπεράστηκαν και τα τελευταία αγκάθια, έτσι έδωσαν τα χέρια και η συμφωνία θα παρουσιαστεί σήμερα Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι οι εκλογές στη Γερμανία έγιναν πριν από περίπου οκτώ εβδομάδες και οι συνομιλίες για τον συνασπισμό ξεκίνησαν στις 21 Οκτωβρίου.

Εάν η εκλογή του Σολτς ως καγκελαρίου πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί, θα έχουν περάσει 73 ημέρες για να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Αυτό συγκρίνεται ευνοϊκά με τις 171 ημέρες που χρειάστηκαν μετά τις εκλογές του 2017 για να σχηματιστεί ένας λεγόμενος μεγάλος συνασπισμός των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ και του SPD.