Γεραπετρίτης για λιανεμπόριο: Η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν δικαιολογεί άνοιγμα της αγοράς

0
Γεραπετρίτης για λιανεμπόριο: Η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν δικαιολογεί άνοιγμα της αγοράς

Επιφυλακτικός όσον αφορά την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας στο λιανεμπόριο εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM 90.1, τόνισε πως «η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί το άνοιγμα της αγοράς», συμπληρώνοντας πως «ό,τι υπάρξει θα είναι μετρημένο», λίγο πριν η κυβέρνηση προβεί σε ανακοινώσεις την Παρασκευή για την λειτουργία των καταστημάτων.

«Δεν θα προχωρήσουμε σε άνοιγμα» με το σύστημα υγείας υπό πίεση, είπε για να συμπληρώσει πως «τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για ένα βασικό χρονοδιάγραμμα», ενώ απέκλεισε την πιθανότητα, στην παρούσα χρονική συγκυρία, να πάει η κυβέρνηση σε σπαστά μέτρα.

Σχετικά με τις εκκλησίες, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε πως η Εκκλησία «θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει στον Alpha 98,9 πως «δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως ενδεχομένως πολλοί να το είχαν φανταστεί». Για το τι ακριβώς θα γίνει σε λιανεμπόριο, εκκλησίες, κομμωτήρια και καραντίνα Ελλήνων του εξωτερικού, που θα έρθουν στη χώρα για τις γιορτές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε ανακοινώσεις την Παρασκευή.

«Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με το βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τρίτο κύμα, καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας. Με την οικογένειά μας, με το στενό κύκλο μας να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη τη διασπορά» πρόσθεσε.