Γαλλία: Μόνο εμβολιασμένοι σε εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, χώρους θεάματος

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων πρόσβασης με το υγειονομικό πάσο, για να αντιμετωπίσει τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά το πέρας της συνεδρίασης του συμβουλίου υγειονομικής άμυνας, που συγκλήθηκε για να εξετάσει τα μέτρα μπροστά στο πέμπτο κύμα της Covid-19 και της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον. Η παραλλαγή Όμικρον, της οποίας η ταχύτητα διασποράς είναι «ραγδαία γύρω μας στην Ευρώπη», «θα εξαπλωθεί πολύ γρήγορα σε βαθμό που θα γίνει κυρίαρχη από τις αρχές του 2022» στη Γαλλία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Συνεπώς, το υγειονομικό πάσο θα μετατραπεί στις αρχές του έτους σε ένα «εμβολιαστικό πάσο», που δεν θα μπορεί να ενεργοποιηθεί παρά μόνο εάν ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί πλήρως (ή εάν έχει αναρρώσει από την Covid) και έχει λάβει μια αναμνηστική δόση και όχι πλέον με ένα απλό αρνητικό τεστ. «Πλέον, μονάχα ο εμβολιασμός θα είναι έγκυρος στο πάσο», τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης, μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου υγειονομικής άμυνας.

Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες σε εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, χώρους θεάματος, μουσεία

Η επίδειξη του υγειονομικού πάσου ζητείται, μεταξύ άλλων, σε εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, χώρους θεάματος, μουσεία. Αυτό το μέτρο θα αποτελέσει αντικείμενο ενός νομοσχεδίου που θα παρουσιαστεί στις αρχές Ιανουαρίου στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης τη βούληση να «αυστηροποιηθούν οι όροι ελέγχου και κυρώσεων εναντίον των πλαστών πάσων», υπογράμμισε ο Ζαν Καστέξ.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή