Γ. Ντάισελμπλουμ: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παραβιάζει τη συμφωνία του με τους εταίρους

Την εκτίμηση ότι με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας δεν παραβιάζει τη συμφωνία του με τους εταίρους, εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η ανακοίνωση των εκλογών δεν αποτελεί από μόνη της παραβίαση της συμφωνίας, δήλωσε προσερχόμενος σε συνεδρίαση του ολλανδικού υπουργικού συμβουλίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τη συμφωνία.

Είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τη συμφωνία μετά τις εκλογές, δήλωσε ο κύριος Ντάισελμπλουμ.

«Επιτρέπεται η διεξαγωγή εκλογών» τόνισε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την επιθυμία αυτές να διεξαχθούν κατά το συντομότερο δυνατόν, «ώστε να ελαχιστοποιείται ο χρόνος που χάνεται».

Ο κύριος Ντάισελμπλουμ δήλωσε ακόμα ότι δεν ήταν ενήμερος για τις αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα από τις προηγούμενες ημέρες, αλλά ότι το έμαθε και αυτός χθες.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή