Φωτιά στη Ρόδο: Πυρκαγιά στην περιοχή Ασγούρου κοντά στην πόλη

14
Φωτιά στη Ρόδο: Πυρκαγιά στην περιοχή Ασγούρου κοντά στην πόλη

Νέα φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στις παρυφές της πόλης της Ρόδου.

Όπως αναφέρει η «Ροδιακή» η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά της 3 το μεσημέρι, κοντά στον παλιό σκουπιδότοπο Ασγούρου και στο σημείο έχει σπεύσει πυροσβεστική δύναμη για τον περιορισμό και την κατάσβεση της.

Επίσης, έχουν απογειωθεί δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα για να συνδράμουν στην άμεση κατάσβεση της φωτιάς.

Η φωτιά στη Ρόδο δημιουργεί έντονη ανησυχία καθώς για σήμερα η πρόβλεψη πυρκαγιάς είναι της κατηγορίας 5 (ακραίος κίνδυνος) ενώ τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στη χώρα, όπως η Εύβοια και η Βαρυμπόμπη, απασχολούν ήδη σημαντικές δυνάμεις. Σημειώνεται ωστόσο ότι η Ελλάδα έχει ήδη από χθες το βράδυ ζητήση, ενεργοποιηση του Έκτακτου Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με την Κύπρο και τη Σουηδία να είναι οι δύο πρώτες χώρες που έχουν ανταποκριθεί θετικά.

Ήδη δύο κυπριακά αεροπλάνα έχουν σπεύσει στη Ρόδο και επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές

Μετά τον ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς που ανακοινώθηκε για την Τετάρτη από τον Χάρτη Πρόβλεψης της Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε απαγόρευση κυκλοφορίας για τα νησιά της περιφερειακής Ρόδου από τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης. 

Συγκεκριμένα, απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε δασικές περιοχές για αύριο, από τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης για τα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου (Ρόδο, Σύμη, Χάλκη, Τήλο και Καστελλόριζο) ανακοίνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το βράδυ της Τριτης, ύστερα και από τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Η απόφαση πάρθηκε επειδή τα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου βρίσκονται στο επίπεδο επικινδυνότητας 5, στο υψηλότερο επίπεδο για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.