Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2025

Φωτιά ο Αλμέιδα, εξαιρετικός ο Πατίτο, τεσσάρα η ΑΕΚ!

Περίπου 16.000 οπαδοί της ΑΕΚ που πήγαν το μεσημέρι στο ΟΑΚΑ «χόρτασαν» γκολ και θέαμα από την ΑΕΚ, η οποία κέρδισε 4-1 την Ξάνθη στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα. 

Με τον Πατίτο να κάνει… όργια και να δείχνει πως είναι ο «μαέστρος» αυτής της ΑΕΚ, τον Αλμέιδα να σκοράρει δυο γκολ, τον Μάνταλο και τον Ντίντακ να βρίσκουν επίσης δίχτυα η ΑΕΚ πέτυχε τέσσερα γκολ επί μιας Ξάνθης αξιόμαχης που είχε την κατοχή της μπάλας στο ΟΑΚΑ, μείωσε προσωρινά σε 2-1 στο 12’ με τον Γιούνες, είχε δοκάρι στο 89’, αλλά της έλλειψε η ποιότητα που από την ΑΕΚ… ξεχείλιζε.  

Το ξεκίνημα του ματς ήταν τρελό! Ήταν φάσεις και γκολ και από τις δυο ομάδες, με την ΑΕΚ πάντως να είναι… καταιγιστική. Έχοντας έναν Πατίτο σε τρομερή κατάσταση και έναν Αλμέιδα «φτιαγμένο», η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Αργεντινού από τα αριστερά και σέντρα του στο δεύτερο δοκάρι πετάχτηκε ο Αλμέιδα και με προβολή έκανε το 1-0 στο 7’. Το 2-0 ήρθε τρία λεπτά μετά. Ήταν πάλι ο Πατίτο ο οποίος έκανε την τέλεια σέντρα από τα αριστερά με τον Μάνταλο να πετάγεται και με εξαιρετική κεφαλιά να διπλασιάζει τα τέρματα της ΑΕΚ. Στο 12’ η Ξάνθη στην πρώτη της φάση στο ματς μείωσε: Ο Χάμζα έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή έκανε το πρώτο σουτ που κόντραρε στον Γκάλο, με τον ίδιο να παίρνει το… ριμπάουντ και από κοντά να μειώνει σε 2-1.

Ο Αλμέιδα όμως… τσαντίστηκε από τη γρήγορη μείωση του σκορ των Ακριτών και στο 16’ έβαλε ένα τρομερό γκολ! Πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και από τα 30 μέτρα περίπου εξαπέλυσε έναν… κεραυνό με το αριστερό στέλνοντας τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και κατόπιν στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς. 

Το ματς ηρέμησε μετά το 30’. Η ΑΕΚ έδινε χώρο στην Ξάνθη, δυσκολευόταν να κλέψει και να κρατήσει μπάλα, με την Ξάνθη να έχει την κατοχή, όμως μονο ένα σουτ έφυγε προς την εστία του Ανέστη, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να διώχνει στο 22’ εντυπωσιακά σε κόρνερ στο σουτ του Λάζιτς. Πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 34’ η ΑΕΚ έχασε μια απίστευτη ευκαιρία με τον Λαμπρόπουλο να πετύχει και τέταρτο γκολ! Έγινε η σέντρα από τα δεξιά, ο Τσιγκρίνσκι με το κεφάλι βγάζει τετ α τετ τον αμυντικό χαφ, σημερα, Λαμπρόπουλο και μέσα στη μικρή περιοχή και έχοντας απέναντί του μόνο τον τερματοφύλακα αντί να σουτάρει επέλεξε να δώσει πάσα στο… πουθενά.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Η ΑΕΚ έδινε χώρο στην Ξάνθη και είχε αυτή τις ευκαιρίες με τον Πατίτο να κάνει… όργια. Ο Αργεντινός στο 54’ κουβάλησε και άλλαξε τη μπάλα με τρεις συμπαίκτες του με τη μία «εσκαψε» τη μπάλα στον Μάνταλο καρφωτή κεφαλιά του αρχηγού της ΑΕΚ η μπάλα στο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης πάλι ο Πατίτο στρώνει στον Μάνταλο σουτ του τελευταίου έβγαλε δύσκολα ο Ζίφσκοβιτς. 

Πέντε λεπτά μετά η ΑΕΚ χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Τσιγκρίνσκι έβγαλε την ΑΕΚ στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο που την έστρωσε ξανά στον Ουκρανό συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δύσκολα έπεσε στη γωνιά του και έδιωξε σε κόρνερ ο Ζίφκοβιτς. Η Ξάνθη άγγιξε κι αυτή τη γκολ στο 62’ όταν ο Καρασαλίδης αφύλακτος μέσα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ έκανε την κεφαλιά με τον Ανέστη να διώχνει σωτήρια μακριά. Ο Κετσπάγια πέρασε στο ματς τους Αραβίδη και Σιμόες, αντί των Αλμέιδα (είχε πρόβλημα στη μέση) και Μπακασέτα, άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3 για να «κλειδώσει» το κέντρο και κατ’ επέκταση τη νίκη.

Στο 66’ η ΑΕΚ έχασε κι άλλη τεράστια ευκαιρία για να κάνει τέταρτο γκολ, όταν ο Πατίτο απλά και όμορφα έδωσε ξανά έτοιμο γκολ, αυτή τη φορά στον Σιμόες, με τον Πορτογάλο σε τετ α τετ να σουτάρει και να βλέπει τη μπάλα να φεύγει άουτ. Το γκολ για την ΑΕΚ πάντως ήρθε στο 76’. Ο Ντίντακ έκλεψε τη μπάλα, με δύναμη και πάθος κέρδισε κόντρες και έφτασε στη μεγάλη περιοχή, εκεί την χάνει, για να την κλέψει αμέσως ο Μάνταλος και να τη δώσει στον Αραβίδη, σέντρα του τελευταίου στο πέναλτι αρχικό «τσαφ» του Βάργκας, η μπάλα φτάνει ξανά στον Ντίντακ με τον Ισπανό να κάνει το σουτ και να γράφει το 4-1.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Μπακασέτας (65’ Σιμόες), Μάνταλος, Πατίτο (74’ Βάργκας), Αλμέιδα (61’ Αραβίδης)

ΞΑΝΘΗ: Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Λισγάρας (50’ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Τριάδης (60’ Νιέτο), Λάζιτς (72’ Ράνος), Σολντάνι, Γιούνες

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή