Φέρτε συμφωνία για να πάρετε λεφτά λέει το Eurogroup!

H ατζέντα του Eurogroup – Έκθεση Τσακαλώτου περιμένουν οι δανειστές! – Εβδομάδα τηλεδιασκέψεων για τα νούμερα της συμφωνίας!

Tρίτο και προτελευταίο θέμα η Ελλάδα, στην ατζέντα του Eurogroup, που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του συμβουλίου. Κυβέρνηση και δανειστές, έχουν ακόμα σημαντικό δρόμο να διανύσουν πριν την τελική συμφωνία, και το οικονομικό επιτελείο, ελπίζει στην μεγαλύτερη δυνατή πρόοδο, έως τη Δευτέρα. Μέχρι τότε οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο τηλεδιασκέψεων, με την πρώτη να πραγματοποιείται ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια των δύο πλευρών, με θέμα τα «νούμερα» της συμφωνίας. Την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο επικεφαλής θεσμών, κάτι που ενδεχομένως, να σηματοδοτήσει  θετικές εξελίξεις δύο ημέρες πριν το Eurogroup.

Για την Ελλάδα, στην Ατζέντα, αναφέρεται ότι «το Eurogroup θα συζητήσει τις εξελίξεις σχετικά με τη δεύτερη αναθεώρηση της πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα από την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, τον Φεβρουάριο».

Οι δανειστές, έχουν πετάξει το μπαλάκι στην Αθήνα. «Τα θεσμικά όργανα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Σταθερότητας Μηχανισμός) και ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναμένεται να υποβάλει έκθεση σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί προς την κατεύθυνση σύναψης μιας τεχνικής συμφωνίας (staff-level agreement) σχετικά με τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις πολιτικής».

Τέλος, από τις Βρυξέλλες, αναφέρεται ότι «μια συμφωνία (staff-level agreement) είναι ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Μία ολοκληρωμένη αξιολόγηση (τελική συμφωνία), με τη σειρά της, αποτελεί προϋπόθεση για την αποδέσμευση περαιτέρω δόσεων της χρηματοδοτικής στήριξης που διατίθενται στο πλαίσιο του προγράμματος.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή