Φάρμακο κατά… της παιδοφιλίας ετοιμάζονται να δοκιμάσουν στη Σουηδία

17
Φάρμακα

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΛΑΤΤΩΣΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΥΧΟΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

Σουηδοί ερευνητές φιλοδοξούν να «εξαλείψουν» την παιδοφιλία, καθώς σχεδιάζουν τη χορήγηση ενός φαρμάκου, το οποίο θα αποτρέπει τους παιδόφιλους να πραγματοποιήσουν τις ανάρμοστες επιθυμίες τους.

Για του λόγου το αληθές, ένα ινστιτούτο στη Στοκχόλμη θέλει να χορηγήσει σε άτομα με παιδοφιλικές διαθέσεις ένα φάρμακο για τον καρκίνο του προστάτη, το οποίο πιστεύουν πως θα ελαττώσει το ρίσκο τυχόν σεξουαλικών επιθέσεων. 

Στα πειράματα της έρευνας αναμένεται να συμμετάσχουν 60 άτομα, στα μισά από τα οποία θα χορηγηθεί το φάρμακο κατά του καρκίνου του προστάτη, ενώ οι άλλοι μισοί θα λάβουν ψευδοφάρμακο.

Ο επικεφαλής της έρευνας, ψυχίατρος Christoffer Rahm εξήγησε πως: «Ο στόχος είναι να καθιερωθεί ένα πρόγραμμα προληπτικής θεραπείας σε άντρες με παιδοφιλικές διαταραχές, το οποίο θα είναι τόσο αποτελεσματικό όσο και ανεκτό. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποτρέψουμε τυχόν σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών».

Οι επιστήμονες ελπίζουν το φάρμακο να μειώσει τα επίπεδα τεστοστερόνης των συμμετεχόντων, καθώς ο Rahm τόνισε πως: «Η τεστοστερόνη εμπλέκεται σε αρκετούς παράγοντες που οδηγούν στην σεξουαλική κακοποίηση, όπως σεξουαλικός ερεθισμός και χαμηλή αυτό-συγκράτηση. Ως τώρα η περισσότερη προσοχή έχει δοθεί στο πως θα τιμωρηθούν οι παιδόφιλοι από την αστυνομία. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, τα παιδιά έχουν ήδη κακοποιηθεί. Με αυτή την έρευνα, θέλω να μετατοπίσω την προσοχή στο να αποτραπούν οι σεξουαλικές κακοποιήσεις εξ αρχής».