Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2025

Φαραντούρης: «Ασφάλεια δεν είναι μόνο όπλα»

«Ασφάλεια δεν είναι μόνο τα όπλα!». Όπως τόνισε στη σημερινή κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ασφάλειας & Άμυνας, Περιβάλλοντος, Εσωτερικών Υποθέσεων, Δικαιωμάτων και Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης «η ασφάλεια της Ευρώπης δεν είναι μόνο θέμα όπλων. Είναι επίσης θέμα ανθεκτικότητας δικτύων & υποδομών, υδάτων, κλιματικής κρίσης, υγειονομικής προστασίας και ψηφιακής ασφάλειας και συνοχής».

Ο έλληνας ευρωβουλευτής ζήτησε «μια ολοκληρωμένη εσωτερική διάσταση της ασφάλειας, που δεν πρέπει να υπολείπεται της εξωτερικής διάστασης».

«Οριζόντιες πολιτικές – σωστός επιμερισμός κόστους – κοινή ευθύνη. Η ευρωπαϊκή ασφάλεια είναι ένα συλλογικό κεκτημένο που οφείλουμε να θωρακίσουμε, όχι να υπονομεύσουμε με λάθος προτεραιότητες», τόνισε ο έλληνας ευρωβουλευτής, ζητώντας να μην μειωθούν τα κονδύλια για όλα τα υπόλοιπα.

Σημειώνεται ότι ο Νικόλας Φαραντούρης είναι μέλος των δύο κρίσιμων για τις χρηματοδοτήσεις Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Επιτροπής Προϋπολογισμού και της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή