Εξω πάμε καλά

Η ανωτέρω ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ταιριάζει στην περίπτωση μας, τουλάχιστον σε ότι αφορά την επίδειξη εθνικής ομοψυχίας, στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

 Αυτό μάλιστα που συνέβη χθες, στις Βρυξέλλες, στη διάρκεια των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, αποτελεί ένα παράδειγμα δυναμικής προβολής των εθνικών μας θέσεων, σ` ένα περιβάλλον όπου, δυστυχώς, αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά, πως δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα.

 Όπως κατήγγειλαν οι βουλευτές Μαριέττα Γιαννάκου (ΝΔ), Μανούσος Βολουδάκης (ΝΔ), Θεοδώρα Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ), Μάριος Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ) και Ανδρέας Λοβέρδος (ΚΙΝΑΛ), που μετείχαν στη συγκεκριμένη διαδικασία, ο προεδρεύων τους διέκοπτε συνεχώς, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των θέσεων τους, προφανώς γιατί δεν του άρεσε η καταγγελία της τουρκικής προκλητικότητας.

 Οι Έλληνες βουλευτές, όμως, παρά ταύτα, κατάφεραν να αναδείξουν την εκ μέρους της Τουρκίας συστηματική παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου και στη συνέχεια αποχώρησαν, καταγγέλλοντας τη στάση του προεδρεύοντος. 

 Είχαν όμως πράξει το καθήκον τους, με την εις βάθος ενημέρωση, των συναδέλφων τους από τα κοινοβούλια των υπόλοιπων κρατών-μελών του ΝΑΤΟ. Παράδειγμα προς μίμηση.

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο »

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή