Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του Παντελή Παντελίδη μετά τη νέα μαρτυρία για τη μοιραία νύχτα του τροχαίου δυστυχήματος.
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η Εισαγγελία Πρωτοδικών κάλεσε τη Φρόσω Κυριάκου να καταθέσει μέχρι το πρωί της ερχόμενης Τρίτης υπόμνημα όσον αφορά τα νέα στοιχεία που ήρθαν στην επιφάνεια. Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε πως ο τραγουδιστής είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ με αποτέλεσμα να τον οδηγήσει υποβασταζόμενο στο μαύρο SUV βάζοντάς τον να καθίσει στη θέση του συνοδηγού. «Ήταν τόσο μεθυσμένος που σκόνταψε και έπεσε, πήγα και τον σήκωσα και τον βοήθησα και μπήκε στη θέση του συνοδηγού. Στη θέση του οδηγού μπήκε η Φρόσω και πίσω έκατσε η Μίνα. Μετά γύρισα στο σπίτι μου. Αυτά ξέρω. Δεν με κάλεσε κανείς να καταθέσω», είπε.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη, Απόστολος Λύτρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου και σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία υποστήριξε: «Δεν ήταν στη θέση του οδηγού. Υπάρχει γενετικό υλικό του Παντελή Παντελίδη στη θέση του συνοδηγού», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν καθόταν ο τραγουδιστής στη θέση του οδηγού. Δεν υπάρχει κατάθεση της Τροχαίας που να λέει ότι τον βρήκαν στη θέση του συνοδηγού, μόνος της κοπέλας που υποστήριξε ότι οδηγούσε ο Παντελίδης».
Το τροχαίο
Ο αδικοχαμένος τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όταν το αυτοκίνητο του, έφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες.
Αμέσως κλήθηκε στο σημείο το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Οι πυροσβέστες έκαναν περίπου μία ώρα να τον απεγκλωβίσουν από το όχημα, καθώς έπρεπε να κάνουν χειρουργικές κινήσεις για να τεμαχίσουν τις λαμαρίνες του τζιπ, αφήνοντας άθικτο το σώμα του τραγουδιστή, αλλά και των δύο νεαρών κοριτσιών που επέβαιναν στο όχημα, της 30χρονης Μίνας Αρναούτη και της 20χρονης Φρόσως Κυριάκου.
Σύμφωνα με την έκθεση της τροχαίας:
«Στις 8.10 στη γέφυρα εξόδου από το πρώην ανατολικό αερολιμένα κινούνταν όχημα μάρκας Mercedes με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Ο 33χρονος οδηγός Παντελής Παντελίδης κινούνταν στο ρεύμα προς την έξοδο για Αθήνα όταν το όχημα εξετράπη δεξιάς της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο στηθαίο (ύψους περίπου 40 εκατοστών) και στη συνέχεια σε μεταλλικά κάγκελα με αποτέλεσμα να ανατραπεί το όχημα».