Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
12
06
01

Εξαδάκτυλος: Οποιος έχει συμπτώματα, θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορωνοϊό

Μοιραστείτε το

Την ώρα που οι ειδικοί εκφράζουν με κάθε τρόπο την ανησυχία τους για τη μετάλλαξη Ομικρον και για τα κρούσματα που αναμένονται το επόμενο διάστημα, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος προειδοποιεί πως όποιος έχει συμπτώματα, ακόμα κι αν έχει υποβληθεί σε τεστ το αποτέλεσμα του οποίου είναι αρνητικό, θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορονοϊό.

«Ο χρόνος εκδήλωσης για την νέα παραλλαγή Ομικρον είναι μικρότερος από τις 15 ημέρες για αυτό ενδεχομένως να έχουμε και αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα, όταν επικρατήσει στη χώρα», ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3 και στην εκπομπή του Νίκου Ανδρίτσου ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι τα φετινά Χριστούγεννα δεν έχουν καμία σχέση με πέρυσι, καθώς έχει εμβολιαστεί το 80% των ενηλίκων, ενώ το 35% έχει λάβει την τρίτη δόση.

«Τον ιό τον κερδίζουμε παρά τις αντιστάσεις», τόνισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να ληφθεί υπ΄όψιν το γεγονός ότι η βάση του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και αυτό γιατί τα ποσοστά εμβολιασμού που έχουμε τώρα, θα έπρεπε να τα είχαμε ήδη από τον Αύγουστο», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ποια είναι τα συμπτώματα της Ομικρον

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα συμπτώματα θυμίζουν ένα κοινό κρυολόγημα.

Αναλυτικά:

  • Ρινική καταρροή
  • Ξηρός λαιμός
  • Πονοκέφαλος
  • Κόπωση
  • Φτέρνισμα

Μικρότερη είναι πλέον και η περίοδος επώασης. Όπως όλα δείχνουν, τα συμπτώματα εμφανίζονται σε τρεις μέρες.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.