Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
14
21
11

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ομόφωνα υποψήφιος της Αριστεράς για την θέση του Αντιπροέδρου ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Μοιραστείτε το

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς αποφάσισε, με ομόφωνη απόφαση του Προεδρείου της, να προτείνει και πάλι τον Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, για τη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς διαθέτει μία θέση Αντιπροέδρου στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε αυτή τη θέση έχει εκλεγεί με θητεία 2,5 ετών ο Δημ. Παπαδημούλης από τον Ιούλιο του 2019, με ποσοστό 60,5%, του συνόλου των Ευρωβουλευτών, μετά από επίσης ομόφωνη πρόταση της Ευρωομάδας της Αριστεράς

Η επόμενη εκλογή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα αφορά στα προσεχή δυόμισι χρόνια έως και το τέλος της θητείας της παρούσας Ευρωβουλής, τον Ιούνιο του 2024, θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2022 με μυστική ψηφοφορία, στην οποία θα μετάσχουν οι 705 Ευρωβουλευτές που εκπροσωπούν τους πολίτες των 27 κρατών-μελών.

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε:

«Η Ευρωομάδα της Αριστεράς, που αποτελείται από 19 κόμματα από όλες τις γωνιές της Ευρώπης, αποφάσισε ομόφωνα να με προτείνει και πάλι ως Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αυτή η απόφαση αποτελεί μια σημαντική ευρωπαϊκή τιμητική διάκριση, όχι μόνον για το κόμμα μου, τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και για την πατρίδα μου την Ελλάδα.

Ευχαριστώ θερμά για αυτή την ομόφωνη ανανέωση της εμπιστοσύνης. Δεσμεύομαι να υπηρετήσω αυτή την αυξημένη θεσμική ευθύνη, όσο πιο επάξια μπορώ, εκπροσωπώντας ταυτόχρονα και την Αριστερά και την Ελλάδα».

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.