ΕΒΕΑ:Η «Ψηφιακή Γωνιά» και ψηφιακή υπογραφή εξελίσσουν τις συναλλαγές

Κ. Μίχαλος: Γρήγορο και απόλυτα ασφαλές εργαλείο διαχείρισης συναλλαγών

Νέα εποχή στην υποστήριξη επιχειρήσεων-μελών του, φέρνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), με την δημιουργία της «Ψηφιακής Γωνιάς» η οποία στελεχωμένη με  εκπαιδευμένο προσωπικό είναι έτοιμο να βοηθήσει τα μέλη του Επιμελητηρίου να αποκτήσουν ψηφιακής υπογραφής. Η νέα υπηρεσία, που θα αρχίσει να προσφέρεται από το τέλος Μαρτίου παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΒΕΑ.  Όπως τονίστηκε από την πλευρά του Επιμελητηρίου, πρόκειται για μία «σύγχρονη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική λύση στον τομέα των ηλεκτρονικών συναλλαγών».

Μία υπογραφή – Πολλά πλεονεκτήματα

Όπως παρουσιάστηκε η νέα υπηρεσία, προσθέτει μία σειρά από πλεονεκτήματα στην επιχείρηση με βασικό το ότι, μπορεί να δημιουργηθεί με τη χρήση φορητών συσκευών (tablet, smartphones, ipad, iphone) χωρίς τη διαρκή φύλαξη π.χ. μιας συσκευής USB όπου συνήθως αποθηκεύονται τα κλειδιά κρυπτογράφησης. Επιπλέον, η απομακρυσμένη ψηφιακή υπογραφή βρίσκεται υπό την εποπτεία του παρόχου υπηρεσιών πιστοποίησης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ασφαλή λειτουργία της. Ακόμη, η ψηφιακή υπογραφή έχει νομική ισχύ ισοδύναμη με την ιδιόχειρη υπογραφή. Ενώ, ψηφιακή υπογραφή βασιζόμενη σε αναγνωρισμένο πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί σε ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζεται ως τέτοια σε όλα τα άλλα κράτη μέλη.

Η διαδικασία έκδοσης της ψηφιακής υπογραφής

Η έκδοση της ψηφιακής υπογραφής γίνεται με τέσσερα απλά βήματα:

  1. Δημιουργία προσωπικού λογαριασμού στην Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης Ermis (www.ermis.gov.gr) χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISnet και ηλεκτρονική επιλογή έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών.
  2. Μετάβαση στο ΕΒΕΑ, για την υποβολή Αίτησης – Υπεύθυνης  Δήλωσης για την έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών και την έγκριση του αιτήματος.
  3. Έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών από ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω της πύλης Ermis.
  4. Χρήση απομακρυσμένης ψηφιακής υπογραφής από οποιαδήποτε συσκευή τελικού χρήστη (smartphone, tablet, ipad, laptop, desktop).

Η διάρκεια των ψηφιακών πιστοποιητικών και της υπηρεσίας/άδειας χρήσης της Ασφαλούς Διάταξης Υπογραφής θα είναι 5 έτη και το συνολικό κόστος θα ανέρχεται στο ποσό των 80 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. 23%.

Σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο, αναφέρει ότι, «για την υποστήριξη των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων – μελών μας στην ενεργοποίηση της Ψηφιακής Υπογραφής τους, το ΕΒΕΑ έχει δημιουργήσει ειδική «Ψηφιακή Γωνιά» (DIGITAL CORNER) στο Επιμελητήριο με εκπαιδευμένο προσωπικό που θα συνδράμει την κάθε επιχείρηση-μέλος μας στην απόκτηση και χρήση της άυλης ψηφιακής υπογραφής».

Παρουσιάζοντας τη νέα υπηρεσία σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ, ο πρόεδρος του  Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζετε ότι ένας από τους βασικούς άξονες δράσης του ΕΒΕΑ είναι η συμβολή στη δημιουργία ενός ευνοϊκότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Εδώ και αρκετά χρόνια, επενδύουμε σταθερά στη δημιουργία δομών, εργαλείων και μηχανισμών που διευκολύνουν την επιχειρηματική δράση – δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μικρομεσαία και στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων, οι Θερμοκοιτίδες Επιχειρηματικότητας, το Ινστιτούτο Διαιτησίας και Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια, με αυτό το στόχο.

«(…)Πρόκειται για μια σύγχρονη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική λύση, η οποία θα βρίσκεται σε λίγες ημέρες στη διάθεση των μελών μας, προσφέροντας ένα εύχρηστο, γρήγορο και απόλυτα ασφαλές εργαλείο διαχείρισης των συναλλαγών τους. Ένα τεχνικά άρτιο και αξιόπιστο εργαλείο, που μπορεί να εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο και χρήμα στην καθημερινότητά τους», τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Η στροφή της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο «paperless»

Σχετικά με την νέα στροφή προς την ψηφιακή εποχή ο κ.Μίχαλος είπε ότι, «η ψηφιακή υπογραφή αντικαθιστά την ιδιόχειρη υπογραφή και σφραγίδα, επιτρέποντας την αποκλειστική διακίνηση των εγγράφων σε ηλεκτρονική μορφή, δίνοντας στο φορέα τη δυνατότητα να λειτουργήσει ψηφιακά χωρίς τη χρήση έντυπων μέσων (paperless), ενισχύοντας μάλιστα και την οικολογική εικόνα του οργανισμού προς την κοινωνία.»

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή