Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2025

Ευ. Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι από μεταβατικός πρόεδρος, αλλά…

Διατεθειμένος να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με την προϋπόθεση όμως να παραιτηθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης και οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας.

«Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης μετά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν είμαι γατζωμένος στην καρέκλα».

Έκανε μάλιστα προτάσεις για τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αναλάβουν τη θέση του μεταβατικού προέδρου και ειδικότερα αναφέρθηκε στη Μαριέτα Γιαννάκου, το Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τον Δημήτρη Σιούφα και την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, «το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί».

Απέρριψε τις ευθύνες που του προσάπτουν οι συνυποψήφιοί του για το φιάσκο στη χθεσινή διαδικασία λέγοντας πως «όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία και αντιπρόσωποι όλων των υποψηφίων μετέχουν στην ΚΕΦΕ».

«Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι;», πρόσθεσε και συνέχισε: «Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ, πράγματι έφταιγα γιατί τους εμπιστεύτηκα».

«Την ώρα που το καράβι πάει να βυθιστεί, αντί να το σώσουμε, αυτοί κάνουν επιθέσεις και ζητούν και την παραίτησή μου;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Βρίσκω πολύ υποκριτικό να λένε ότι δεν γνώριζαν και να ζητούν και την παραίτηση του προέδρου που δεν είχε καμία ανάμειξη με το τεχνικό σκέλος».

«Οι εκλεκτοί συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι συμμετείχαν στην ΚΕΦΕ και γνώριζαν εξ ολοκλήρου τα πάντα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Παραιτήθηκε από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. ο Άδωνις Γεωργιάδης
Άμεση ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη στο κάλεσμα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη να παραιτηθεί από τη θέση του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος από τη στιγμή που και ο ίδιος παραιτείται από μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ.
Με ανάρτησή του στο Twitter σχεδόν ταυτόχρονα με τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε μέσω Twitter την παραίτησή του από τη θέση του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα κάλεσε τον Απόστολο Τζιτζικώστα να παραιτηθεί από τη θέση του Περιφερειάρχη.

Ο κ. Γεωργιάδης έγραψε στo Twitter: «Παραιτούμαι αμέσως από ΚΕ της ΝΔ, όπως ζήτησε ο κ. Μειμαράκης και αναμένω και την παραίτηση του κ.Τζιτζικώστα από Περιφερειάρχη».

Απ. Τζιτζικώστας: Προσχηματικά τα όσα είπε ο Μεϊμαράκης
«Προσχηματικά τα όσα είπε ο Μεϊμαράκης». Με αυτή τη δήλωση φέρεται να έδωσε τη δική του απάντηση ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά την παραίτηση του προέδρου της ΝΔ που ανακοίνωσε μόλις πριν από λίγο.

Η απάντηση από το περιβάλλον του κυρίου Τζιτζικώστα ήρθε αμέσως μετά τις δηλώσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που δήλωσε ότι παραιτείται από μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ με την προϋπόθεση και οι υπόλοιποι υποψήφιοι πρόεδροι να παραιτηθούν από τις θέσεις τους.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν δείχνει διατεθειμένος να παραιτηθεί από τη θέση του, ενώ πρόσωπα που είναι κοντά στον κ.Τζιτζικώστα αναφέρουν πως η Περιφέρεια δεν έχει καμία σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.

Νωρίτερα ο υποψήφιος για την προεδρεία του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε τη διεξαγωγή των εσωτερικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή. Μιλώντας, στον Ant1, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπήρξε σκοπιμότητα μη πραγματοποίησης της διαδικασίας, ενώ έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος γι’ αυτό.

Παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Παραιτούμαι από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δίχως να εξαρτώ την ενέργειά μου αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί μου» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αφήνει αιχμές κατά του κ. Μεϊμαράκη τονίζοντας ότι «ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό Πρόεδρο ή όχι».

Επιστολή του Κυρ. Μητσοτάκη προς τον Β. Μεϊμαράκη
Παράλληλα, ανακοινώνει την παραίτησή του από ΚΕ ενώ δίνει στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που έστειλε στον κ. Μεϊμαράκη την 11η Νοεμβρίου «με την οποία επισημαίνω ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου Προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον Πρόεδρο του Κόμματος».

Ο ίδιος καλεί την ΚΕΦΕ, «παρά τις προφανείς αδυναμίες της, να δώσει μια λύση ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν δίχως το Kόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά».

«Το σύνθημά μου “Νέα Δημοκρατία από την Αρχή” σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ» αναφέρει κλείνοντας.

Ολήκληρη η επιστολή:

mail.jpg

Μήνυση Μεϊμαράκη κατά της εταιρείας που ανέλαβε τις εκλογές της ΝΔ
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, τους ενημέρωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και αγωγή για προσωπική ηθική βλάβη κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα σκεφτεί αν θα κάνει το ίδιο και εναντίον του προέδρου της ΚΕΦΕ και γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, του διευθυντή της ΝΔ Δημήτρη Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής του κόμματος Νίκου Πέτσα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή