Ετοιμάζεται για Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη το «Ελληνικό Γιαούρτι»

 

Με Υπουργική Απόφαση, που αναρτήθηκε στην Διαύγεια, συστήνεται 14μελής Ομάδα Εργασίας με έργο της το συντονισμό και την ενημέρωση των συλλογικών φορέων παραγωγής του ελληνικού γιαουρτιού, καθώς και των παραγωγών της πρώτης ύλης, προκειμένου να συναποφασιστούν και να προετοιμαστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες ενός φακέλου υποβολής αίτησης καταχώρισης της ονομασίας «Ελληνικό Γιαούρτι» στο ενωσιακό Μητρώο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ΠΟΠ – Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης ΠΓΕ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, στην Ομάδα Εργασίας μπορούν να συμμετέχουν, μετά από πρόσκληση της προέδρου, ως εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι άλλων υπηρεσιών και φορέων, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Τα Ελληνικά προϊόντα πρέπει πάση θυσία να προστατευθούν. Άλλωστε δεν έχουν μείνει και πολλά από αυτά τα προϊόντα που να μην έχουν αλλοιωθεί στο βάθος του χρόνου. Πρέπει να τα προστατεύσουμε και εάν μπορούμε να τα εξάγουμε με ασφάλεια στο εξωτερικό. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε την Ελληνική οικονομία και κυρίως τους Έλληνες παραγωγούς.

Αυτά που άλλες χώρες έχουν κάνει δεκαετίες πριν, πρέπει τώρα να το κάνουμε και εμείς. Και να το κάνουμε με όλα τα Ελληνικά προϊόντα, κυρίως αυτά που εξάγουμε στο εξωτερικό. Μακάρι το σχέδιο προστασίας των προϊόντων μας να πετύχει σε όλα. Μακάρι…

 

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή