Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2025

Εσωκομματικό πρόβλημα

Μόνο «τυφλοί» δε βλέπουν, πλέον, ότι η διαγραφή του Βαγγέλη Αντώναρου, αναδεικνύει ένα πολύ σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα, στη ΝΔ.

Αν δεν ήταν έτσι, δε θα έσπευδε ο πρόεδρος του κόμματος, πρωί Κυριακής, σε Τοπική του κόμματος,   να στείλει «μήνυμα ενότητας», όπως έσπευσαν να το παρουσιάσουν οι συνεργάτες του, αλλά και να καταστήσει σαφή την κομματική γραμμή. Δε διέφυγε της προσοχής (το είχαμε αναδείξει στην «Kontranews», στο φύλλο του Σαββάτου) ότι του κ. Αντώναρου, είχε προηγηθεί ο εν ενεργεία βουλευτής Αττικής Γιώργος Βλάχος, που έθεσε το ίδιο ζήτημα, δηλαδή της «παραίτησης» του Άδωνι Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου, αλλά με πιο «λεπτό» και διακριτικό τρόπο. Το ότι και οι δύο έχουν ως σημείο αναφοράς, τον Κώστα Καραμανλή, προκαλεί εύλογους συνειρμούς, ιδιαίτερα από όσους φαντασιώνονται και προτρέπουν τον πρόεδρο της ΝΔ, να προχωρήσει σε ρήξη, με τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό.

Ακριβώς δε, για να αποτραπεί η περαιτέρω ανεξέλεγκτη διασπορά «αδέσποτων» φημών, υπήρξαν συντονισμένες διαρροές και από τις δυο πλευρές, αφ` ενός ότι ο πρώην πρωθυπουργός ενημερώθηκε εκ των προτέρων, από τον πρόεδρο του κόμματος και ενέκρινε την απόφαση του, αφ` ετέρου δε, ότι ο Κώστας Καραμανλής είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα τον πρώην εκπρόσωπο της κυβέρνησης του και στενό του συνεργάτη, να χαμηλώσει τους τόνους της εσωκομματικής κριτικής που, είναι αλήθεια, ότι ασκούσε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, προς τη σημερινή ηγεσία. Ούτε, βέβαια, διέλαθε της προσοχής, ότι έσπευσαν δύο από τους πιο προβεβλημένους εκπροσώπους της «καραμανλικής» τάσης, υπουργοί των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή και τακτικοί συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού,  οι Θόδωρος Ρουσόπουλος και Νικήτας Κακλαμάνης, να στείλουν μήνυμα ενότητας, αλλά και συμπαράστασης στα εμπλεκόμενα στελέχη της παράταξης, συμπεριλαμβανομένου, εννοείται, του Άδωνι Γεωργιάδη. Ήταν προφανής η επίνευση ή συγκατάνευση, γι` αυτές τις δηλώσεις, απ` την πλευρά της Παναγή Κυριακού. Δεν πέρασαν, παρά ταύτα, απαρατήρητα, τα «καρφιά» και των δύο, για τον εσωκομματικό πόλεμο που δέχθηκαν, στη διάρκεια της  διακυβέρνησης 2004-09. Ο πρώην υπουργός Υγείας, μάλιστα, έκανε λόγο για «ρουφιάνους», που τον διέβαλαν στον τότε πρωθυπουργό. Αλλά και ο Βαγγέλης Αντώναρος στην «αντεπίθεση» του, αφού φροντίζει να υπενθυμίσει την προσωπική του σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό, υποστηρίζει ότι οι αναφορές του κ. Γεωργιάδη, στην αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, συνιστούσε αιχμή για τη διακυβέρνηση Καραμανλή…

Δείτε επίσης