Εσείς ξέρετε γιατί το κοκτέιλ δεν πρέπει να σερβίρεται σε τσίγκινα σκεύη?

Το Τμήμα Αλκοολούχων Ποτών του Ινστιτούτου Τροφίμων και Φαρμάκων της Αϊόβα, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, έκανε γνωστό πως η κατανάλωση κοκτέιλ μέσα από χάλκινη κούπα, μπορεί να προκαλέσει την δηλητηρίαση του οργανισμού.
Αυτό μπορεί να προκληθεί επειδή ο χαλκός δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με ποτά που έχουν τιμή pH μικρότερη του 0,6. Διότι, αν έρθει σε επαφή με όξινες τροφές, εκκρίνει ουσίες πολύ επικίνδυνες για τον οργανισμό που εισχωρούν στο φαγητό και μπορούν να δηλητηριάσουν στον οργανισμό.
Οι κούπες όμως που μόνο το εσωτερικό τους είναι από το συγκεκριμένο μέταλλο, δεν δημιουργούν πρόβλημα στη χρήση τους για αυτόν το σκοπό.
Συνήθως, τα συμπτώματα δηλητηρίασης από χαλκό είναι ο εμετός, ο πόνος στο στομάχι, η σύγχυση, η υπνηλία και η λιποθυμία.
Επιπλέον, τροφική δηλητηρίαση από το χαλκό μπορεί να πάθει όποιος φάει φαγητά που έχουν μαγειρευτεί σε χάλκινα σκεύη που δεν είναι επιχρισμένα.
Εναλλακτικά, η τοξικότητα του χαλκού είναι γνωστή και ως υπερκαπνιμία ή χαλκοειδής.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης