Σε έναν απλό και νέο άνθρωπο που αποφάσισε να «βγάλει τίμια το ψωμί του», αφιερώνει το βασικό της θέμα η μεγάλη εφημερίδα του Μπακού KASPI, αναφερόμενη στον Αλί Ραχμάνοβ 21 ετών και το μικρό του εστιατόριο πρόχειρου φαγητού σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της παλιάς πόλης όπου το άνοιξε ακολουθώντας τις συμβουλές των φίλων του, οι οποίοι άλλωστε και τον στηρίζουν και, τώρα, το εστιατόριό του αποτελεί στέκι νεολαίας και χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς της περίφημης οδού Νιζάμι, παλιότερα γνωστής ως Τοργκόβιβ!
Ο Αλί γεννήθηκε στο Μπακού το 1994, γράφει η KASPΙ που δημοσιεύει και συνέντευξή του… «Στην πραγματικότητα, ήθελα να γίνω ένας διάσημος ποδοσφαιριστής… αλλά, όταν αποφάσισα να εργαστώ κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μου διακοπών, μου έγινε κατανοητή η έννοια της ευθύνης και άρχισα να καταλαβαίνω τι σημαίνει να κερδίζεις χρήματα με τον ιδρώτα σου, όπως και την εμπειρία να αποκτάς νέους φίλους εργαζόμενος, όταν δηλαδή είσαι σε θέση να σταθείς στα δικά σου πόδια».
Η βασική προϋπόθεση για να πετύχεις στη δουλειά σου είναι να είσαι γρήγορος και σωστός, δηλώνει ο Αλί στην KASPI και τονίζει πως… «το μυστικό είναι ένα, η αγάπη για τη δουλειά», καθώς κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του, για παράδειγμα φτιάχνοντας ένα «αϊζερμπατζανέζικο χοτ-ντογκ» και δίνοντάς μας τη δυνατότητα να διαλέξουμε ανάμεσα σε δεκάδες σαλάτες, μην παραλείποντας να αναφερθεί στην οικογένειά του, την οποία θέλει να βοηθήσει.. «ένα συναίσθημα πραγματικά αναντικατάστατο»!