Εργαζόμαστε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ, λέει η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως προκύπτει από τη Συνθήκη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ξεκαθάρισε ο Αλεξάντερ Βίντερσταϊν αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Κατά την ενημέρωση του Τύπου, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με μία νέα συμφωνία Ελλάδας- Θεσμών για ένα νέο 4ο πρόγραμμα με τον ESΜ, αν αποφασίσει να μη συμμετάσχει το ΔΝΤ στην χρηματοδότηση του τρέχοντος προγράμματος.

Τέλος, ο ίδιος ξεκαθάρισε, ότι «το ΔΝΤ επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του να συστήσει στο Διοικητικό του Συμβούλιο τη σύναψη νέου προγράμματος με την Ελλάδα μόλις επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού. Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργούμε. Δεν θα προβούμε σε εικασίες στη βάση υποθετικών σεναρίων, είτε αυτά προέρχονται από δηλώσεις είτε όχι» και η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με το ΔΝΤ σε αυτό το πλαίσιο.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή